BIK Karlskoga klarade inte av starkt Brynäs

By on 7 april, 2024

Under söndagen var det dags för den fjärde semifinalen mellan BIK Karlskoga och Brynäs IF iHockeyallsvenskans slutspel 2023/2024.

Karlskoga vann senast hemma i Nobelhallen, men det var Brynäs som ledde serien med 2-1. Nu hade Karlskoga möjlighet att kvittera när man åter spelade i Nobelhallen.

Det blev bra drag redan från start när båda lagen satsade helhjärtat på att få till en bra start i matchen. Båda lagen pressade hårt och Brynäs kunde i den 11 minuten ta ledningen. Efter målet jagade Karlskoga kvittering och med 38 sekunder kvar kunde Måns Krämer få tag i pucken när han kom från utvisningsbåset och kvittera 1-1. Det var det sista som hände i perioden och första perioden slutade 1-1.

Karlskoga började den andra perioden bäst och kunde redan i den 22 minuten ta ledningen genom Otto Stenberg 2-1. Men Brynäs svarade snabbt när man mindre än minuten senare satte kvitteringen 2-2. I den 32 minuten var det sedan dags igen när bortalaget kunde göra 2-3. Karlskoga jagade nu kvittering men perioden slutade 2-1 till Brynäs.

I den tredje perioden tog Brynäs över spelet mer och när Karlskoga drog på sig för många utvisningar så kunde bortalaget dra ifrån, först i den 42 minuten när man gjorde 2-4. Sedan i den 49 minuten också denna gång i powerplay kunde Brynäs göra 2-5. Nu satsade Karlskoga allt på en reducering och i den 56 minuten tog man ut målvakten, trots detta kunde Brynäs stå emot och i den 60 minuten kunde bortalaget slå spiken i kistan och sätta 2-6. Detta blev sista målet och Brynäs vann matchen med 6-2.

Karlskoga gör ingen dålig match idag, men Brynäs var hel enkelt bättre och Karlskoga klarade helt enkelt inte av att störa bortalaget. Nu har Brynäs matchboll på hemmaplan nu på tisdag den 9 april. Karlskoga måste lyfta sig flera steg tills dess och åter lyckas störa Brynäs för att kunna fortsätta den här semifinalserien.