BIK Karlskoga kollapsade i första perioden

By on 10 mars, 2023

Under fredagen var det dags för dags för BIK Karlskoga att möta MoDo Hockey i den sista matchen av grundspelet i Hockeyallsvenskan 2022/2023.

BIK Karlskoga som sedan en tid varit klara för slutspel förlorade senast mot Kristianstad och hade haft problem med motivationen, men denna kväll var man på plats för att förstöra festen som laget själva uttryckte det. MoDo som inför matchen låg etta i grundserien men behövde en vinst för att med säkerhet säkra vinsten i grundserien.

MoDo tog tag i spelet från start och pressade Karlskoga med långa anfall och där bortalaget inte hade mycket att hämta. Men i den 13 minuten gick proppen ur då MoDo kunde gjorde fyra mål på tre och en halv minut, efter 2-0 tog Karlskoga en time out men det hjälpte föga och den första perioden slutade 4-0 till MoDo.

Det var ett mycket bättre Karlskoga som kom ut till den andra perioden där man spelade jämnt med och stundtals överträffade MoDo, i den 32 minuten kunde också Gustav Willman Borvik reducera till 4-1. En okej period från Karlskoga som de vann med 1-0.

I den tredje perioden var MoDo tillbaks i slag igen och Karlskoga fick åter jaga, bortalagets defensiv var dock bättre än i den första perioden. Men i den 47 minuten utökade hemmalaget sin ledning när man satte 5-1. Tredje perioden slutade 1-0 till MoDo som vann matchen med 5-1.

En riktigt dålig insats från Karlskoga som nog aldrig mentalt lämnade bussen den här matchen och skall man fortsätta spela så här i slutspelet så kommer det inte att bli många matcher. Nu gäller det att ta tag i själv motivationen och se till att man går in i slutspelet ordentligt taggade.

Nu återstår det att se vilka BIK Karlskoga får möta i slutspelet.