BIK Karlskoga kollapsade totalt mot Södertälje SK

By on 2 december, 2023

Under lördagen åkte BIK Karlskoga till Södertälje för att ta sig an Södertälje SK i den 23 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga vann senast borta mot Östersund och var inne i en period med starkt borta spel. Södertälje å andra sidan

Den första perioden var ganska jämn spelmässigt men det var Södertälje som vaskade fram de bästa målchanserna, ändå var det bortalaget som kunde ta ledningen i den 15 minuten genom Albin Eriksson. Strax efter målet fick Karlskoga en utvisning, och i det efterföljande powerplayet kunde Södertälje kvittera 1-1. Trots att båda lagen verkligen jobbade för ett ledningsmål så slutade den första perioden 1-1.

Andra perioden gick helt klart till Södertälje när man i den 30 minuten lyckades ta ledningen 2-1. Även om Karlskoga hade ett stundtals bra spel så lyckades man inte få till några riktiga chanser, hemmalaget å andra sidan kunde utnyttja det slarv som fanns i bortalagets spel och göra ytterligare två mål först i den 38 minuten 3-1 och sedan i 40 minuten 4-1. Ingen lyckad period för Karlskoga som slutar 3-0 till Södertälje.

Till den tredje perioden hade Karlskoga bytt målvakt och i målet stod Marcus Hellgren Smed istället för Niklas Lundström. Hellgren Smed fick dock en tuff start då hemmalaget kunde sätta 5-1 efter knappt tre minuter. Efter det målet kollapsade i princip Karlskoga och hemmalaget gjorde ett mål mindre än en minut senare 6-1. Karlskoga ryckte dock upp sig och i den 53 minuten kunde man reducera genom Viktor Lennartsson 6-2. Nu blev det inte några fler mål i matchen och det skall nog Karlskoga vara glada för. Matchen slutade 6-2.

En riktig katastrofmatch från Karlskogas sida där man är tvåa i princip hela tiden och där man gör på tok för många individuella misstag. Jag kände ett visst hopp senast efter vinsten men efter dagens totala katastrof så är jag seriöst orolig över om laget verkligen kommer klara av att ta sig till slutspel.

I nästa omgång möter Karlskoga Västerviks IK på onsdag den 6 december.