BIK Karlskoga körde över Mora IK

By on 9 februari, 2022

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Mora IK hemma i Nobelhallen för den 42 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

BIK Karlskoga hade inför matchen 12 segrar på de 14 senaste matcherna och var i riktigt bra form. Även Mora hade en gryende bra form med fem vinster de sju senaste matcherna.

Det var Karlskoga som började första perioden klart bäst och i den nionde minuten gjorde Karlskoga både 1-0 och 2-0, först genom David Lilja och sedan Henrik Björklund 25 sekunder senare. Det skulle dröja till den tionde minuten innan Mora fick sitt första skott på mål och det var Karlskoga som dominerade första perioden. Perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Mora fick börja den andra perioden i nummerärt överläge och visst blev spelet lite jämnare men det var fortfarande Karlskoga som hade kontroll över matchen. I den nionde minuten kunde Gustaf Franzénutöka ledningen för Karlskoga till 3-0 och tre minuter senare kunde han göra sitt andra mål 4-0. Mot slutet fick Mora lite mer tid i offensiv zon men det blev aldrig riktigt farligt. Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Karlskoga började även den tredje perioden bra, me Mora började pressa tillbak och skapa fler lägen. Dock spelade Lars Volden i Karlskogas mål storspelade och kunde hålla gästernas skott utanför buren. Det kändes lite som om Karlskoga höll igen i den tredje perioden och mest ägnade sig åt försvar, perioden slutade dock 0-0 och matchen 4-0 till Karlskoga.

Ikväll gjorde Karlskoga en riktigt solid insats mot Mora och gav aldrig bortalaget en chans att komma in i matchen på riktigt. Det som dock inte ser lika bra ut är att man inte får till sitt powerplay så det måste man jobba på.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 11 februari hemma mot Södertälje SK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Mora IK

• 9 minuten mål Karlskoga, David Lilja satte 1-0.
  • 9 minuten mål Karlskoga, Henrik Björklund satte 2-0
  • 14 minuten utvisning Mora, två minuter Olle Strandell Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 20 minuten utvisning Karlskoga, 2 minuter Henrik Björklund Charging.

Första perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 13 – Mora IK 3

• Powerplay Mora, utan resultat.
  • 5 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Fakt Boarding. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 9 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén satte 3-0.
  • 9 minuten utvisning Mora, två minuter Anton Heikkinen Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 12 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén satte 4-0.
  • 13 minuten utvisning Mora, två minuter Daniel Ljunggren. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 7 – Mora IK 9

• 3 minuten utvisning Mora, två minuter Anton Heikkinen Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden 0-0