BIK Karlskoga krossade Vita Hästen

By on 9 december, 2022

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot HC Vita Hästen hemma i Nobelhallen för den 25 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga kom till match med nio spelare på skadelistan vilket innebar en mindre än senast mot Tingsryd där man ändå lyckades vinna efter förlängning. Vita Hästen kom från en vinst hemma mot Västerås men hade haft det tungt på bortaplan och var sugna på en ändring.

Karlskoga började bäst i den första perioden och kunde redan i den tredje minuten göra matchens första mål genom Gustaf Franzén 1-0. Vita Hästen jobbade sig nu in i matchen, bortalaget hade svårt att komma till avslut men i den åttonde minuten kunde Vita Hästen kvittera 1-1. Karlskoga svarade dock per omgående och 32 sekunder senare kunde hemmalaget åter ta ledningen genom David Lindquist som tog köksvägen 2-1. Vita Hästen kämpade nu för en kvittering och när Karlskogas David Lilja blev utvisad i den 16 minuten så kunde bortalaget utnyttja det efterföljande powerplayet och kvittera 2-2. Båda lagen krigade nu för ledningen men första perioden slutade 2-2.

I den andra perioden var det Karlskoga som dominerade spelet och man kunde i den 24 minuten även ta ledningen igen genom Albin Eriksson 3-2. Det var fortsatt hemmalaget som styrde spelet och Vita Hästen sköt bara två skott på mål under hela perioden, men i den 35 minuten kunde Vita Hästen kvittera igen 3-3. Den andra perioden slutade 3-3.

Den tredje perioden började något mer jämnt men Karlskoga tog efter en inledande rusch från Vita Hästen över spelet och i den 53 minuten kunde man återta ledningen genom Kalle Jellvert 4-3. Nu var Vita Hästen tvungna att satsa allt framåt för att kunna kvittera, men det gav Karlskoga fler möjligheter och i den 59 minuten kunde Lucas Forsell utöka ledningen till 5-3. Nu tog Vita Hästen ut målvakten i en sista satsning, men David Lindquist fick tag på pucken och pricksköt in 6-3 i tomt mål. Matchen slutade 6-3 till Karlskoga.

En riktigt bra match från Karlskoga och då särskiljt om man räknar in att man hade nio spelare på skadelistan denna match. Jag tycker att man fick till ett bra tempo idag som gjorde det jobbigt för Vita Hästen samtidigt som man orkade hela vägen. Nu hoppas vi på fler spelare tillbaks från skadelistan till nästa match och konstaterar ter sköna poäng in på kontot.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 14 december borta mot Södertälje SK.