BIK Karlskoga orkade inte hela vägen mot Almtuna

By on 2 december, 2022

BIK Karlskoga stod för en jätteinsats senast mot Björklöven där man lyckades vinna trots att man saknade hela 14 saknades, i kvällens match mot Almtuna är det lika läge med spelarbortfallet. Man kunde i alla fall genomföra träningen på ett bra sätt som man ville under gårdagen, sa tränare Karl Helmerson Karlskogas hemsida, som även tillade att nu gällde det att komma upp lika bra, jobba lika hårt och ha samma fokus i matchen borta mot Almtuna. Nu gick det inte riktigt att varken upprepa eller orka insatsen från i onsdags, Almtuna vann ganska enkelt med 4-0.

Almtuna är inget Björklöven, varken i kvalité eller sett till tabelläge. Därav en spelkvalité under den första perioden som till en början bäst kan beskrivas om trivsam, för det var inte något riktigt sprudlande tillställning. Även Karlskoga såg ut att vaggas in i lunken som pågick, mitt i allt så var det Almtuna som kom fram på högerkanten där Wiliam Proos kunde snärta in pucken i det vänstra krysset. Som om inte det var nog så kunde hemmalaget bara 19 sekunder senare göra 2-0 efter en tilltrasslad situation framför Karlskogas målvakt Damian Clara, där kunde defensiven ha gjort det bättre och rensa bort pucken. Efter det bakslaget ryckte Karlskoga upp sig och spelet såg en aning bättre ut, men man blev målöst under inledningsperioden.

Nu kunde inte Karlskoga komma upp i nivå under den andra perioden, trots ett riktigt bra från Damian Clara som i den fjärde minuten stod för jätteräddning, ett misstänkt mål som dömdes bort efter videogranskning. Tyvärr hjälpte inte hans storspel då han fick kapitulera ca sex minuter senare, där Almtuna fick ytterligare ett mål till skänks efter en försvarsmiss.

Nej det kom inte någon uppryckning för Karlskoga i den avslutande perioden, baksmällan från onsdagsbataljen såg ut att hänga kvar och man orkade helt enkelt inte upprepa den insatsen. Fullt förståeligt med det manfall som man i skrivande stund har, visst finns det någon ljusglimt i alla fall och det är målvakten Damian Clara som har lyst klart. Almtuna avlossade hela 19 skott mot honom under sista tjugo minutrarna och endast ett gick i mål, hur som helst en godkänd insats. Förlust med 4-0 blev på bortaplan mot ett ganska mediokert Almtuna, nu väntar hur som helst ett välbehövligt uppehåll på fem dagar. Förhoppningsvis hinner man få tillbaka några spelare till onsdagens match, om inte annat så kan juniorgänget vila upp sig och få tillbaka krafterna, för i kvällens match såg det ut som om att de var borta. I tabellen ligger Karlskoga på en femte plats, säkert slutspel för tillfället.

I den 24 omgången av Hockeyallsvenskan tar BIK Karlskoga emot Tingsryds AIF i Nobelhallen, matchen spelas onsdag 7 december 2022.