BIK Karlskoga orkade inte hela vägen

By on 4 november, 2022

BIK Karlskoga kommer från en bortamatch där man vann ganska komfortabelt över ett blekt Kristianstads IF, ska man fortsätta att vinna matcher måste spelkvalitén upp ett par snäpp. I den 14 omgången av HockeyAllsvenskan ställdes man mot Mora IK i kvällens match i Nobelhallen, där man inte orkade hela vägen men fick med sig en poäng i förlängningen.

Spelet i den första perioden gladde inte riktigt någon där det böljade fram och tillbaka, utan att det egentligen hände något av värde. Karlskoga fick två chanser i powerplay, men även med en man mer på isen hittade man inte rätt, oavgjort var resultatet när signalen för första ljöd.

Mellanperioden blev inte den heller till någon sprudlande tillställning för Karlskoga, i den fjärde minuten kunde Mora ta ledningen genom Anton Heikkenen. Skottet kom en bit utifrån, ett skott som smet förbi en helt skymd Lars Volden i Karlskogas mål som inte kunde göra något. I slutet av perioden visade hemmalaget att man ville vinna och man tryckte på mot Moras mål, dock utan att kunna kvittera.

Det tog ett tag för hemmalaget att trampa igång i den sista perioden, spelet var fortsatt böljande där ett ganska tungt Mora stod upp bra. Men i slutet av sista delen kom Karlskogas forcering, något som resulterade i att man kunde slå in kvitteringen till 1-1. Det med en man mer på banan efter att man tagit ut målvakten Jens Volden, matchen till förlängning.

Förlängningen var inne i den första minuten och redan hade bägge lagen haft två vassa chanser, men det var Karlskoga som faktiskt snurrade mest men nådde aldrig riktigt fram. I den tredje minuten i egen zon såg det ut som om Karlskoga tappade koncentrationen, där Mora knep pucken och vips så hade gästernas Jonathan Myrenberg sett till att man fick med sig två poäng hem till Mora.

Den här matchen blev inte alls sådär sprudlande och virvlande som det såg ut senast borta mot ett vingklippt Kristianstad, nu var det ett bra mycket stabilare Mora som stod för motståndet och det märktes. Nej, sett till helheten kan man inte komma och påstå att det var ett fredagsnöje, även om Karlskoga lyckades få till en kvittering i slutet av matchen för att ta det till förlängning. Så måste man hålla både spel och koncentration hela tiden ut, förlusten kan enbart skyllas på att man mentalt inte var med. Som jag har skrivit förut så måste man upp ett snäpp både mentalt som i spelet, man kan inte rida på vinster man tar mot svagare lag. Det är vinster som inger en falsk trygghet, en trygghet som inte håller när det helt plötsligt kommer motstånd av klass. Hur som helst så fick Karlskoga med sig en poäng i matchen, så helt poänglöst blev det inte, i tabellen ligger man på femte plats med 24 inspelade poäng.

Redan i morgon lördag 5 november tar man emot laget som leder Allsvenskan, Modo Hockey i Nobelhallen och då är det upp till bevis på riktigt för BIK Karlskoga.