BIK Karlskoga orkade inte stå emot Södertälje SK

By on 30 december, 2022

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen för årets sista match i den 30 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga som igår vann borta mod Västerås låg inför kvällens match på samma poäng som Södertälje, så vid vinst kunde hemmalaget avsluta året på en fjärdeplats i tabellen. Söderälje vann sin senaste match vilken också var mot Västerås så det såg ut att vankas en jämn match.

Den första perioden började med ett öppet och jämnt spel där lagen bytte chanser och målvakterna fick bekänna färg. Dock inte överdrivet med chanser för något av lagen och det kändes lite som om det var viktigare att inte förlora än att vinna. Det märktes tydligt att det var två defensivt starka lag som möttes och första perioden slutade 0-0.

Andra perioden startade i ett ganska lågt tempo vilket verkade passa Södertälje och i den fjärde 24 minuten kunde bortalaget sätta ledningsmålet 0-1. Målet gav Södertälje mer energi och när Karlskoga drog på sig en utvisning så kunde bortalaget utnyttja sitt powerplay och utöka ledningen till 0-2 i den 27 minuten. Nu hade Karlskoga helt tappat sitt spel och när hemmalaget drog på sig ytterligare en utvisning tog det bara 15 sekunder för Södertälje att sätta 0-3. När hemmalaget nu fick ett powerplay så vaknade tillslut laget upp och i den 33 minuten kunde Kalle Jellvert reducera 1-3. Efter målet drog dock Karlskoga två utvisningar i tät följd och Södertälje utnyttjade fem mot tre spelet och gjorde 1-4 i den 36 minuten. Nu drog Karlskoga på sig ytterligare en utvisning genom ett felaktigt byte strax efter att Södertälje set till att det var spel fyra mot fyra, åter utnyttjade Södertälje sitt powerplay och 1-5 i den 37 minuten. Fler mål blev det inte i andra perioden som slutade 5-1 till Södertälje.

Det var bättre fart från Karlskoga från start i den tredje perioden och kunde i den 44 minuten reducera 2-5 genom Kalle Jellvert. Men Södertälje lät inte vänta på sig och i den 46 minuten kunde bortalaget svara och 2-6 var ett faktum. Karlskoga försökte att jobba ikapp men man hade inget flyt med målproduktionen denna kväll och matchen slutade 6-2 till Södertälje.

Det var tydligt att Karlskoga var trötta den här kvällen och man orkade helt enkelt inte stå emot Södertälje. En irriterande sak var hur Södertäljes målvakt fick hållas med att sparka bort målburen när Karlskoga kom i bra lägen, om detta händer en eller två gånger på en match må kanske vara hänt men enligt mig hände det minst fyra gånger och någon påföljd borde det fått. Nu gäller det för laget att vila upp sig ordentligt inför nästa match som går av stapeln den 4 januari då BIK Karlskoga tar emot Mora IK hemma i Nobelhallen.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Södertälje SK

• 06.22 utvisning Karlskoga, två minuter Albert Sjöberg Boarding.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 9 vs Södertälje SK 10

• 23.21 mål Södertälje, Albert Sjöberg 0-1.
  • 25.04 utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson Roughing.
  • 26.19 mål Södertälje, Patrick Newell 0-2.
  • 29.47 utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Tripping.
  • 30.02 mål Karlskoga, Linus Videll 0-3.
  • 31.22 utvisning Södertälje, två minuter Lucas Carlsson Boarding.
  • 32.56 mål Karlskoga, Kalle Jellvert 1-3.
  • 34.10 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Interference on the goalkeeper.
  • 35.10 utvisning Karlskoga, två minuter Gustav Willman Borvik Slashing.
  • 35.30 mål Södertälje, Linus Videll 1-4.
  • 35.48 utvisning Södertälje, två minuter Patrick Newell Tripping.