BIK Karlskoga säkrade extrapoängen

By on 2 mars, 2022

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Västervik för att ta sig an Västerviks IK i den 49 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga vann senast mot AIK men sökte ytterligare en vinst för att känna att man var tillbaks på vinnarspåret. Västervik förlorade senast mot Björklöven men har annars visat god form och jagade en topp sex plats.

Karlskoga tog tag i spelet från start i den första perioden och även om Västervik hade några anfall så blev det inte några direkta farligheter. Karlskoga låg på och när man i den 11 minuten spelade boxplay så kunde Juliuz Persson rycka sig loss och sätta ledningsmålet. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Det var ett betydligt mer samlat Västervik som kom ut till den andra perioden, spelet jämnade nu ut sig och även hemmalaget skapade en del farligheter. I den 12 minuten kunde Västervik kvittera till 1-1. Karlskoga kickade igång efter målet men det skulle dröja fram till den 20 minuten innan Viktor Lennartsson kunde återta ledningen för gästerna. Perioden slutade 1-1.

Västervik kom ut bäst i den tredje perioden och kunde i den tredje minuten kvitter 2-2. Matchen blev sedan jämn där hemmalaget hade en något bättre press men där båda lagen hade chanser. Det blev dock inga fler mål och matchen gick till förlängning.Perioden slutade 1-0 till Västervik.

I förlängningen fick Västervik en spelare utvisad i den andra minuten och i det efterföljande powerplayet kunde Karlskoga säkra extrapoängen genom Aleksi Rekonen.

En ganska skakig match från Karlskoga och nu måste man ta sig i kragen, bra dock att man fick med sig extrapoängen och därmed fortfarande har en chans på andraplatsen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag mot Tingsryd AIF hemma i Nobelhallen.

Matchfakta Västerviks IK vs BIK Karlskoga

• 7 minuten utvisning Västervik, två minuter Jens Holmström Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 11 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Marcus Hellgren Smed Puck out. Powerplay Västervik, utan resultat.
  • 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Aleksi Rekonen Holding. Powerplay Västervik, mål Karlskoga 0-1 Juliuz Persson.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Västerviks IK 5 – BIK Karlskoga 9

• 9 minuten utvisning Västervik, två minuter Johannes Johannesen Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 12 minuten mål Västervik, 1-1 Brett Supinski.
  • 20 minuten mål Karlskoga, 1-2 Viktor Lennartsson.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Västerviks IK 8 – BIK Karlskoga 9

• 3 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Tripping. Powerplay Västervik, mål 2-2 Danny Kristo.
  • 15 minuten utvisning Västervik, två minuter Skyler Mckenzie Roughing.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Roughing, Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 17 minuten straff Västervik, Brett Supinski missade.
  •

Tredje perioden slutade 1-0 till Västervik
Skottstatistik tredje perioden Västerviks IK 6 – BIK Karlskoga 4

Förlängningen

• 2 minuten utvisning Västervik, två minuter Max Krogdahl Knätackling. Powerplay Karlskoga, mål 3-1 Aleksi Rekonen.

Förlängningen slutade 1-0 till Karlskoga