BIK Karlskoga slog AIK för fjärde gången

By on 28 februari, 2022

Under måndagen åkte BIK Karlskoga till Stockholm för att ta sig an AIK i den 33 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Senast lagen möttes var det Karlskoga som vann, men i senaste matchen mot Västerås så förlorade man mycket beroende på problem i box play. AIK å andra sidan vann senast mot Troja/Ljungby vilka dock sitter fast i botten av tabellen.

AIK började klart bäst och gav inte Karlskoga mycket utrymme, i den 10 minuten kunde också hemmalaget ta ledningen. AIK fortsatte att trycka på och i den 13 minuten då man fick ett powerplay så kunde hemmalaget sätta 2-0 i powerplay. Mot slutet började Karlskoga komma in lite bättre i matchen men perioden slutade 2-0 till AIK.

Den andra perioden började jämnare än den första men med ett vist övertag för AIK. I den 11 minuten fick AIK först en utvisning och sedan en andra 47 sekunder senare så Karlskoga fick spela fem mot tre, då kunde Aleksi Rekonen sätta reduceringen till 2-1 och sedan kvitteringen till 2-2 i powerplay. Nu var Karlskoga ikapp inte bara målmässigt utan även i spelet och när AIK i den 15 minuten fick ytterligare en utvisning så kunde Karlskoga ta ledningen genom David Lindquist. Karlskoga fortsatte sitt fina spel men perioden slutade 3-0 till Karlskoga.

Karlskoga kom ut bra i den tredje perioden och lyckades göra 2-4 målet redan i den första minuten när David Lindquist gjorde sitt andra mål för kvällen. Karlskoga fortsatte att spela bra och i den åttonde minuten var det åter dags när Albert Lyckåsen satte 2-5 i powerplay. Nu jagade AIK reducering men Karlskoga höll emot bra och spelet började kännas ganska desperat från hemmalaget. I den 19 minuten kunde Karlskoga sätta punkt för matchen när Sebastian Fakt satte 2-6 i tom målbur. Matchen slutade 6-2 till Karlskoga.

Efter den skakiga förstaperioden så reste sig Karlskoga starkt och äntligen bar powerplayet frukt på riktigt, om man nu inte släpper någon period så kommer det kommande slutspelet bli riktigt intressant.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 2 mars borta mot Västervik Hockey.

Matchfakta AIK vs BIK Karlskoga

• 10 minuten mål AIK, 1-0 Max Lindholm.
  • 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Holding. Powerplay AIK, mål 2-0 Oscar Nord.
  • 15 minuten utvisning AIK, två minuter Thimo Nickl Roughing.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat.

Första perioden slutade 2-0 till AIK
Skottstatistik första perioden AIK 15 – BIK Karlskoga 7

• 11 minuten utvisning AIK, två minuter Daniel Torgersson Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 11 minuten utvisning AIK, två minuter Oscar Nord. Spel 5 mot 3 för Karlskoga, mål 2-1 Aleksi Rekonen. Powerplay Karlskoga, mål 2-2 Aleksi Rekonen.
  • 15 minuten utvisning AIK, två minuter Max Lindholm. Powerplay Karlskoga, mål 2-3 David Lindquist.

Andra perioden slutade 3-0
Skottstatistik andra perioden AIK 6 – BIK Karlskoga 12

• 1 minuten mål Karlskoga, 2-4 David Lindquist.
  • 2 minuten utvisning AIK, två minuter Lucas Carlsson. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 8 minuten utvisning AIK, två minuter Max Lindholm Olämpligt uppförande. Powerplay Karlskoga, mål 2-5 Albert Lyckåsen.
  • 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Marc-Olivier Roy Slashing. Powerplay AIK, utan resultat.
  • 17 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Tripping. Powerplay AIK, utan resultat.
  • 19 minuten mål Karlskoga, 2-6 Sebastian Fakt.

Tredje perioden 3-0 till Karlskoga