BIK Karlskoga tog åter tre poäng

By on 1 mars, 2024

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Tingsryds AIF i den 50 omgången av Hockeyallsvenska 2023/2024.

Karlskoga som vann senast borta mot Västervik ock nu var på jakt efter sjätteplatsen. Tingsryd å andra sidan förlorade mot Brynäs och var ohjälpligt fast under nedflyttningsstrecket.

Den första perioden började jämnt Obh förblev så fram till den 16 minuten då Tingsryd åkte på en utvisning. Karlskoga kunde nu visa varför man är ligans bästa powerplay lag när Måns Krämer satte 1-0. Stärkta av målet tog hemmalaget över spelet och i den 20 minuten så utökade Karlskoga ledningen till 2-0 genom Stefan Milosevic. Första perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

I den andra perioden var det Tingsryd som kom ut bäst och tvingade Karlskoga att en timeout i den 25 minuten. Efter timeouten kom hemmalaget tillbaks och i den 33 minuten kunde Karlskoga utöka ledningen till 3-0 genom  Jesper Norbäck. Karlskoga vann den andra perioden med 1-0.

Tingsryd kom ut starkt även i den tredje perioden och kunde i den 42 minuten reducera 3-1. Nu började Tingsryd jaga reducering på alvar, men när hemmalaget sedan fick en utvisning kunde åter Karlskoga i den 57 minuten göra 4-1 genom Theodor Pistek. Karlskoga fortsatte att trycka på och samtidigt försökte Tingsryd att skapa en reducering. Det var dock Karlskoga som kom ut på topp för i den 60 minuten kunde hemmalaget sätta 5-1 genom Viktor Lennartsson. Karlskoga vann matchen med 5-1.

Åter en bra match från Karlskoga även om man hade en del dippar, man fortsatte också att göra mål i powerplay vilket känns lovande för slutspelet. Tyvärr vann även Björklöven så avståndet till sjätteplatsen är fortfarande fem poäng, men möjligheten finns fortfarande.

Nu väntar Nybro Vikings IF på bortaplan den 6 mars.