BIK Karlskoga tog extrapoängen efter tuff kamp

By on 7 december, 2022

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Tingsryds AIF i Nobelhallen för den 24 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Till dagens match hade Karlskoga fått tillbaks sex spelare där ibland de båda målvakterna så man stod lite bättre rustade än senast mot Almtuna där man förlorade. Tingsryd vann senast borta mot Almtuna och lämnade där med över jumbo platsen till Västervik, med bara ett poäng upp till kvalplats var man så klart sugna på tre poäng. Tingsryd hade vunnit de två tidigare matcherna mellan lagen den här säsongen.

Den första perioden började jämnt med ett böljande spel och få chanser. Men i mitten av perioden började Karlskoga ta över spelet och i den 18 minuten kunde hemmalaget sätta ledningsmålet 1-0 genom David Lilja efter en fin passning av David Lindquist. Efter målet var det bara Karlskoga som gällde och Tingsryd hade inte mycket att komma med, bortalaget lyckades faktiskt bara få två skott på mål i den första perioden.

I den andra perioden klev Tingsryd upp och skapade betydligt mycket mer än vad man gjorde i den första. Bortalaget började producera skott på mål men fick ingen utdelning, Karlskoga var dock allt annat än ofarliga utan skapade flera farliga chanser. Det blev dock inga mål i den andra perioden och Karlskoga gick till vila med en fortsatt 1-0 ledning.

Tredje perioden började med att Tingsryd pressade Karlskoga hårt och var nära att kvittera, detta tvingade Karlskoga att ta en timeout I den 45 minuten. Efter timouten fick Karlskoga lite bättre ordning på spelet, men det var fortfarande Tingsryd som jagade mest desperat. Karlskoga var nära att klara av det hela när Tingsryd i den 59 minuten kvitterade och matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det Karlskoga för hela slanten och när Tingsryd i den 62 minuten fick en utvisning så tog det bara hemmalaget 16 sekunder att sätta 2-1 genom Kalle Jellvert som kastade sig fram och stötte in pucken.

En okej insats från Karlskoga denna kväll, man saknar fortfarande tio spelare så jag misstänker att det är en av orsakerna till att man sakta tappar tempo och släpper in Tingsryd över matchens lopp. Man gör ju en riktigt bra första period där Tingsryd var i princip osynliga, det var dock starkt att kunna lyfta sig i förlängningen och åter sätta Tingsryd på läktaren. Vi får hoppas att man återfår fler av sina skadade spelare snart så laget kan få återgå till normalläget.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 9 december hemma i Nobelhallen mot HC Vita Hästen.