BIK Karlskoga tog extrapoängen

By on 1 februari, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga bussen till Norrköping för att ta sig an HC Vita Hästen i den 40 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga som vann senast borta mot Djurgården låg inför kvällen match på en femte plats och i behov av poäng för att kunna ta in på lagen ovanför. Vita Hästan å andra sidan vann även de senast då borta mot Kristianstad, och klev där med upp på tiondeplatsen som också är sista play in platsen.

Vita Hästen började piggt och skapade snabbt en vass chans, men Karlskoga försvarade sig bra och i den sjätte minuten kunde man ta ledningen genom junioren Jacob Ringman 0-1. Efter målet blev spelet ganska jämnt, men efter powerbreaket visade Vita Hästen ny energi och pressade Karlskoga. Hemmalaget höll uppe pressen och Karlskoga fick ägna sig åt att försvara samt att gå på kontringar. Slutet av perioden blev ganska stökig spelmässigt men Karlskoga höll nollan och den första perioden vann Karlskoga med 1-0.

Även i den andra perioden började Vita Hästen starkt och satte press på Karlskoga, hemmalaget fick också med sig två utvisningar efter varandra. Under powerplayen hade Vita Hästen några bra lägen, men i den 25 minuten kunde David Lindquist son åt sig pucken och utöka Karlskogas ledning 0-2 i nummerärt underläge. Efter målet var det Karlskoga som tog över spelet och Vita Hästen fick ägna sig mer åt försvar även om man var uppe några gånger och skapade målchanser. Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Det var Vita Hästen som tog kommandot i den tredje perioden och fick i den 46 minuten ett powerplay som man utnyttjade och hemmalaget kunde reducera 1-2. Vita Hästen fortsatte att styra spelet och man fick ganska snart ytterligare ett powerplay som man kunde utnyttja även det och i den 51 minuten kvittera 2-2. Efter det jagade båda lagen ledningen och spelet blev väldigt svängigt. Men även om båda lagen jobbade för ett avgörande så gick matchen till förlängning. Tredje perioden slutade 2-0 till Vita hästen.

I förlängningen var det Karlskoga som tog kommandot och fick i den andra minuten med sig en utvisning och kunde i powerplay ta hem extrapoängen genom Henrik Larsson 2-3.

Det här kunde varit en ganska bekväm match för Karlskoga om man inte dragit på sig flera onödiga utvisningar, man har visserligen åtta matcher på raken med poäng nu me det gäller också att få med fler trepoängare om man skall kunna slå sig in i toppfyran.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 3 februari hemma i Nobelhallen mot IF Björklöven.