BIK Karlskoga tog hem extrapoängen mot Djurgården

By on 13 januari, 2023

Under fredagen tog BIK Karlskoga emot Djurgårdens IF hemma i Nobelhallen för den 33 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga vann senast klart borta mot Vita Hästen och ville nu stanna på vinnarspåret. Djurgården kom från en serie med fyra förluster men hade nu fått tillbaks en del spelare från skadelistan.

Djurgården började den första perioden bäst och pressade Karlskoga, men när bortalaget drog på sig en utvisning kunde Karlskoga komma in i matchen och vända på spelet. Nu var det Karlskoga som pressade Djurgården som hade problem. Djurgården kom dock tillbaks och matchen blev jämn vilket skottstatistiken också visade. Första perioden slutade 0-0.

Karlskoga kom ut guns blazing i den andra perioden och kunde redan efter 47 sekunder ta ledningen genom Arvid Aronsson 1-0. Hemmalaget fortsatte att pressa Djurgården och i den 26 minuten kunde Jesper Kokkonen utöka ledningen till 2-0 för Karlskoga. Men i den 28 minuten bjöd Karlskoga in Djurgården då man drog på sig en utvisning där bortalaget kunde reducera efter 30 sekunder i powerplay. Målet gav Djurgården energi och med 20 sekunder kvar av perioden kunde man kvittera till 2-2. Andra perioden slutade 2-2.

Djurgården kom ut med bäst fart i den tredje perioden och kunde efter en tidig utvisning för Karlskoga ta ledningen för första gången i matchen i den 44 minuten 2-3. Nu blev det mycket jakt och kamp från Karlskogas sida och när man spelade sitt andra powerplay på raken kunde Karlskoga i den 52 minuten kvittera genom David Lindquist. Periodens avslut innebar jakt på ledningsmålet från båda lagen men perioden slutade 1-1 och matchen gick till förlängning.

Karlskoga startade förlängningen med en anfallsvåg mot Djurgårdens mål, efter den inledande pressen mattades spelet av en del. Mot slutet skapade Djurgården några chanser men matchen gick till straffar.

Straffarna blev ett riktigt drama över sex omgångar där till slut Jesper Kokkonen kunde avgöra till Karlskogas fördel. Karlskoga vann matchen med 4-3 efter straffar och fick med sig två poäng.

Karlskoga gjorde två bra perioder den första och andra, framför allt inledningen av den andra var riktigt bra. men det var två riktigt jämna lag som möttes och jag tycker Karlskoga kan vara nöjda med två poäng i denna match.

Nu väntar Tingsryd AIF borta för BIK Karlskoga nu på onsdag den 18 januari.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Djurgårdens IF

• 03.07 utvisning Djurgården, två minuter Cameron Ernst Schilling Hooking.
  • 19.33 utvisning BIK Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Roughing.
  • 19.33 utvisning Djurgården, två minuter Linus Arnesson Roughing.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 8 vs Djurgårdens IF 8

• 20.47 mål Karlskoga, Arvid Aronsson 1-0.
  • 25.56 mål Karlskoga, Jesper Kokkonen 2-0.
  • 27.22 utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Hooking.
  • 27.52 mål Djurgården, Noah Östlund 2-1.
  • 34.15 utvisning Djurgården, två minuter Stefan Eliott Holding.
  • 39.40 mål Djurgården, Wiktor Nilsson 2-2

Andra perioden slutade 2-2
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 vs Djurgårdens IF 13

• 41.07 utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja Hookingt.
  • 43.08 mål Djurgården, Noah Östlund 2-3.
  • 48.13 utvisning Djurgården, två minuter Noah Östlund Tripping.
  • 50.30 utvisning Djurgården, två minuter Cameron Ernst Schilling Crosschecking.
  • 51.47 må Karlskoga, David Lindquist 3-3.

Tredje perioden slutade 1-1