BIK Karlskoga tog tre fräscha poäng

By on 13 november, 2021

BIK Karlskoga åkte under lördagen till Södertälje för att ta sig an Södertälje SK i den 15 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2021.

Karlskoga kom från en vinst igår mot AIK där proppen gick ut och man vann med 6-3. Södertälje å andra sidan hade inte vunnit på sina senaste fem matcher och var inställda på en vändning.

Karlskoga satte fart från start och kunde redan i efter 37 sekunder ta ledningen genom Wilhelm Westlund 0-1 och en mardrömsstart för Södertälje. Men Södertälje var inte på isen för att se på och även om Karlskoga förde spelet till största delen så försvarade sig hemmalaget bra. Efter en utvisning för Södertälje så kunde Alex Brännstam få pucken direkt när han kom från utvisningsbåset och kom fri, kvitteringen var ett faktum när han ensam med målvakten tryckte den högt 1-1. Efter målet fortsatte Karlskoga att trycka på, men hemmalagets defensiv var stark och perioden slutade 1-1.

Det blev en jämn andraperiod där båda lagen spelade bra med flera , men två storspelande målvakter såg till att perioden slutade 0-0.

Den andra perioden började fartfyllt och i den tredje minuten fick Karlskoga en utvisning och i det efterföljande boxplayet återtog bortalaget ledningen genom Sebastian Fakt 1-2. Karlskoga fortsatte att pressa på och i den sjätte minuten kunde man åter utöka ledningen denna gång i powerplay. Efter 1-3 målet stängde Karlskoga ned matchen och kunde åka hem med tre nya poäng.

Ännu en bra match från Karlskoga och nu ser det ut som om målkrampen har släppt,

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Onsdag den 17 November hemma mot MODO Hockey.

Första perioden första minuten mål Karlskoga, Wilhelm Westlund satte 0-1. Åttonde minuten utvisning Södertälje, två minuter Alex Brännstam Holding. Powerplay Karlskoga, inget resultat. Elfte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson Tripping. Powerplay Södertälje, inget resultat. 15 minuten utvisning Södertälje, två minuter Erik Ullman Armbågstackling

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Södertälje SK 4 – BIK Karlskoga 12

Andra perioden tionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Tripping. Powerplay Södertälje, inget resultat. 14 minuten utvisning Södertälje, två minuter Brett Pollock Interference. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 10 – BIK Karlskoga 13

Tredje perioden tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson Tripping. Powerplay Södertälje, mål Karlskoga Sebastian Fakt satte 1-2 i nummerärt underläge. Femte minuten utvisning Södertälje, två minuter Nikita Tolopilo Spel utanför området. Powerplay Karlskoga, mål David Lindquis satte 3-1.

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga