BIK Karlskoga tog tre viktiga poäng

By on 17 december, 2021

BIK Karlskoga åkte under fredagen till Södertälje för att ta sig an Södertälje SK hemma i den 26 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga som vann efter förlängning senast hemma mot VitaHästen utan att imponera behövde börja ta trepoängare för att haka på toppen. Södertälje å andra sidan var inne i en jobbig period med bara tre vinster på de 16 senaste matcherna, man var också i starkt behov av poäng för att hålla sig borta från kvalsträcket.

Det var Karlskoga som började den första perioden bäst men och skapade snabbt några chanser, men Södertälje tog sig in i matchen och fick in Karlskoga i sitt spel. Spelet blev ganska jämnt och böljande men i den 18 minuten kunde Södertälje ta ledningen med 1-0 vilket också blev slutresultatet för perioden.

Den andra perioden började Södertälje med bra energi och i sjätte minuter kunde hemmalaget utöka sin ledning genom Matt Marcinew till 2-0. Efter målet vaknade Karlskoga till och började jobba sig in i matchen, i de 13 minuten kunde bortalaget reducera genom Sebastian Fakt 2-1. Karlskoga jobbade sedan på men lyckades inte kvittera utan perioden slutade 1-1.

Nu var det läge för Karlskoga att visa varför man var ligans bästa lag i tredje perioden, och det gjorde man först genom att få spelet mer fysiskt. I den sjunde minuten kunde sedan Karlskoga kvittera genom Kalle Jellvert, för att 34 sekunder senare ta ledningen genom Aleksi Rekonen och 2-3. Södertälje jobbade sedan hårt för att kvittera men Karlskoga höll emot och kunde ta hem de tre poängen. Matchen slutade 3-2 för Karlskoga.

Detta var åter ingen vidare match från Karlskoga och man har fortsatt svårt mot sämre lag, det man dock fortsatt måste ge laget är att de gör suveräna tredje perioder och det är roligt att se. Nu väntar rival mötet mot Västerås imorgon och det skall bli intressant att se Karlskoga mot ett ganska hett bortalag.

BIK Karlskoga spelar nästa match imorgon Lördag den 18 December hemma i Nobelhallen mot Västerås IK.

Matchfakta:

Första perioden 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Leandersson Interference. Powerplay Södertälje, utan resultat. 18 minuten mål Södertälje, Villiam Haag satte 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Södertälje
Skottstatistik första perioden Södertälje SK 14 – BIK Karlskoga 11

Andra perioden andra minuten utvisning Södertälje, två minuter Brett Pollock Brett Pollock. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Sjätte minuten mål Södertälje, Matt Marcinew satte 2-0. 13 minuten mål Karlskoga, Sebastian Fakt reducerade 2-1. 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzé. Powerplay Södertälje, utan resultat. 17 minuten utvisning Södertälje, två minuter Lucas Nordsäter Roughing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 16 – BIK Karlskoga 10

Tredje perioden femte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Aleksi Rekonen Interference. Powerplay Södertälje, utan resultat. Sjunde minuten mål Karlskoga, Kalle Jellvert kvitterade 2-2. Sjunde minuten mål Karlskoga, Aleksi Rekonen satte 2-3. Tionde minuten utvisning Södertälje, två minuter Emil Aronsson. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Fakt Hooking. Powerplay Södertälje,

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga