BIK Karlskoga tog välförtjänt seger

By on 18 januari, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Kristianstads IK hemma i Nobelhallen för den 35 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga vann senast efter straffar mot Djurgården den andra segern på raken. Kristianstad vann även de senast och hade spelat bra på bortaplan.

Den första perioden började med fysiskt spel från båda lagen, Karlskoga hade problem med sina uppspel och hade svårt att få till sina några längre anfall. Hemmalaget presterade dock ett bra försvarsspel och i den tionde minuten kunde Karlskoga sätta 1-0 genom Logan Cockerill efter ett kanon skott. Efter målet tog Karlskoga kommandot och Kristianstad hade svårt att komma till läge. Första perioden slutade dock 1-0 till Karlskoga.

Andra perioden blev en jämn historia där Kristianstad började med att kvittera i den 22 minuten 1-1. Men Karlskoga jobbade på och i den 26 minuter kunde Juliuz Persson åter ge hemmalaget ledningen 2-1. Det han dock bara gå 39 sekunder innan Kristianstad åter kvitterade 2-2. Hemma laget tog dock åter initiativet och i den 36 minuten kunde Karlskoga först sätta 3-2 genom Albin Eriksson och 14 sekunder senare 4-2 genom David Lilja. Efter Karlskogas två snabba mål så försökte Kristianstad att reducera, men Karlskoga höll emot och perioden slutade 3-2 till Karlskoga.

I den tredje perioden tog Karlskoga inga risker och försökte spela av matchen, men i den 48 minuten kunde Kristianstad reducera 4-3. Karlskoga fortsatte med ett aktsamt spel och när Kristianstad fick en utvisning i den 56 minuten så kunde hemmalaget utöka sin ledning genom Gustav Willman Borvik 5-3. Kristianstad satsade sedan allt för att reducera men Karlskoga höll emot och vann matchen med 5-3.

En väl genomförd match av Karlskoga som ganska komfortabelt kunde ta ledningen tidigt och sedan fightas genom hela matchen till tre välförtjänta poäng. Speciellt roligt att se Juliuz Persson göra mål i sin återkomsten efter skadan.

Nu väntar Tingsryd AIF borta för BIK Karlskog på fredag den 20 januari.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Kristianstads IK

• 09.34 mål Karlskoga, Logan Cockerill 1-0.
  • 10.28 utvisning Kristianstad, två minuter Patric Chrisman Harper Hooking.
  • 15.21 utvisning Kristianstad, två minuter Jakob Bondesson Tripping.
  • 19.01 utvisning Kristianstad, två minuter Pontus Netterberg Unsportsmanlike Conduct.
  • 19.21 utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga