BIK Karlskoga vann borta mot Västerås IK

By on 29 december, 2022

Under torsdagen åkte BIK Karlskoga till Västerås för att ta sig an Västerås IK i den 29 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga vann senart hemma mot Östersund efter förlängning och hade revansch att utkräva sedan Västerås vann förra mötet med 4-3 efter en svängig match. Västerås som har uttalade SHL ambitioner hade haft en svängig säsong så här långt och låg inför matchen på en elfte plats.

Det var Karlskoga som satte full fart från start och redan efter 29 sekunder kunde David Lilja sätta 0-1 för Karlskoga. Bortalaget fortsatte att pressa och Västerås spel var minst sagt krampaktigt, och i den åttonde minuten kunde Karlskoga utöka sin ledning till 0-2 genom Logan Cockerill som snappade åt sig pucken på egen blå linje. Västerås lyfte sig sedan något men drog också på sig några utvisningar, hemmalaget klarade dock boxplayet bra och perioden slutade 0-2 till Karlskoga.

Västerås kom ut till den andra perioden betydligt mycket piggare än i den första och lyckades skapa lite mer offensivt, men det skull dröja ända fram till den29 minuten innan hemmalaget kunde reducera 1-2. Efter målet blev det mer fart på båda lagen men det var Karlskoga som var närmast ett mål efter ett par fina kontringar. Dessutom höll Marcus Hellgren Smed topp klass i mål så det blev inga fler mål i perioden. Perioden slutade 1-0 Västerås.

Spelet i början av den tredje perioden kändes plottrigt och samtidigt ganska fysiskt. I den 51 minuten fick så Västerås till ett anfall och kunde kvittera 2-2. Nu var det full jakt på ledningsmålet från båda lagen och spelet böljade fram och tillbaks men i den 57 minuten kunde Karlskoga åter ta ledningen 2-3 genom Gustaf Franzén. När sedan Västerås sedan jagade kvittering så fick Karlskoga en utvisning och Västerås tog ut målvakten, Karlskoga lyckades dock freda sig och kunde vinna matchen med 2-3.

En skön bortavinst vilket var behövligt, men det såg riktigt illa ut ett tag i den andra perioden och början av tredje. Nu gjorde man en riktigt bra förstaperiod där Västerås aldrig släpper sargen vilket men utnyttjar och gör två mål. Marcus Hellgren Smed gjorde en riktigt bra match och utan den nivån på målvaktsspel hade Västerås vunnit matchen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga imorgon den 30 december då man tar emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen.