BIK Karlskoga vann efter sent mål

By on 21 oktober, 2022

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Östersund för att ta sig an nykomlingen Östersunds IK i den nionde omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga kom till match med två raka vinster senast mot serieledande Modo efter straffar. Östersund å andra sidan hade vunnit sina tre senaste matcher, så det var två lag med uppåtgående formkurva som drabbade samman.

Östersund började den första perioden klart bäst och skapade snabbt tryck mot Karlskogas mål. Men Karlskoga jobbade sig in i matchen och skapade några chanser innan spelet jämnades ut. Båda lagen hade sina chanser men målvakterna spelade bra och perioden slutade 0-0.

Karlskoga kom ut bra i den andra perioden och tog initiativet, men Östersund jobbade sig in i perioden och började skapa chanser. I den 31 minuten kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 efter ett fint anfall. Karlskoga jagade nu kvittering men Östersunds målvakt storspelade och det blev inte några fler mål i perioden som slutade 1-0 till Östersund.

I den tredje periodens inledning jagade Karlskoga kvittering och hade några chanser, men Östersund kom tillbaks och spelet jämnade ut sig. Men Karlskoga jobbade på och tog åter över spelet, i den 52 minuten kunde Henrik Larsson kvittera 1-1. Karlskoga fortsatte efter målet att jaga ett ledningsmål men trots flera powerplay så skulle det dröja ända till den 60 minuten innan Max Wennlund kunde sätta ledningsmålet för bortalaget 1-2. I slutsekunderna forcerade Östersund för en kvittering och hade två bra chanser, men Marcus Hellgren Smed stod emot i Karlskogamålet. Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

En vinst är en vinst, men det var ingen stark insats från Karlskogas sida denna kväll. Det jag framför allt syftar på är att powerplayet inte satt för fem öre den här kvällen och någonting måste man göra när man har så få chanser på så många tillfällen. Dock visade Marcus Hellgren Smed riktigt bra och såg till att laget var med under hela matchen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 26 oktober hemma i Nobel hallen mot Tingsryd AIF.

Matchfakta Östersunds IK vs BIK Karlskoga

• 08.27 utvisning Östersund, två minuter Oscar Eriksson Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 14.00 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Andersson Boarding. Powerplay Östersund,

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Östersunds IK 8 – BIK Karlskoga 7

• 25.35 utvisning Östersund, två minuter Guillaume Leclerc Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 30.56 mål Östersund, David Westlund satte 1-0.
  • 34.20 utvisning Östersund, två minuter Kimi Koivisto Abuse of Officials. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 38.18 utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Slashing. Powerplay Östersund, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Östersund
Skottstatistik andra perioden Östersunds IK 9 – BIK Karlskoga 9

• 41.16 utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad High Sticking. Powerplay Östersund, utan resultat.
  • 43.26 utvisning Östersund, två minuter Team penalty Too many players on the ice. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 45.23 utvisning Östersund, två minuter Linus Rotbakken Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 51.51 mål Karlskoga, Henrik Larsson kvitterade 1-1.
  • 52.48 utvisning Östersund, två minuter David Westlund Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 54.57 utvisning Östersund, två minuter Albin Runesson Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 59.21 mål Karlskoga, Max Wennlund satte 1-2.

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga