BIK Karlskoga vann enkelt mot HC Vita Hästen

By on 11 januari, 2023

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Norrköping för att ta sig an HC Vita Hästen i den 33 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga kom till match med tre raka förluster bakom sig och laget var sugna på vinst för att inte tappa för mycket mark till lagen ovanför i tabellen. Vita Hästen låg inför matchen på en elfte plats i tabellen med bara tre poäng ned till kvalplats och tre raka förluster så man var i desperat behov av poäng.

Det var Vita Hästen som började den första perioden bäst och kunde i den fjärde minuten ta ledningen 1-0 med sitt första skott på mål. Karlskoga kändes lite tröga i starten , men laget jobbade sig in i matchen och i den 18 minuten kunde bortalaget kvittera genom Gustav William Borvik 1-1. Efter målet fick Vita Hästen två utvisningar i tät följd och i spel fem mot tre så kunde Karlskoga ta ledningen med 1-2 genom David Lilja i den 20 minuten. Karlskoga fick sedan en utvisning i powerplay så perioden slutade i spel fyra mot fyra. Perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

Karlskoga kom ut betydligt mycket bättre i den andra perioden även om man fick inleda perioden i nummerärt underläge. Bortalaget började sedan pressa Vita Hästen och efter att hemmalaget dragit på sig ett par utvisningar efter varandra kunder Kalle Jellvert utöka Karlskogas ledning 1-3 i den 39 minuten. I slutminuten drog Karlskoga på sig en utvisning så Vita Hästen fick börja den tredje perioden i powerplay. Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Vita Hästen satte igång reduceringsjakten direkt och Karlskoga fick ägna sig åt försvar, det gjorde man bra och hemmalaget hade svårt att få till några chanser. Karlskoga spelade sig sedan åter in i matchen och mot slutet av matchen kunde man utnyttja en Vita Hästen utvisning och göra 1-4 genom Kalle Jellvert i den 55 minuten och 15 sekunder senare utöka ledningen till 1-5 genom David Lindquist. Fler mål blev det inte  och Karlskoga vann matchen komfortabelt med 5-1.

En komfortabel vinst från Karlskogas sida och väl genomförd match om man bortser från de sju första minutrarna. Det var lite ovant att se BIK så trög startade men sedan snurrade man i gång och jag tycker att samtliga spelare gör en bra insats utan att direkt glänsa. I den här matchen kändes det i alla fall som om man orkade med och det var skönt att se, nu kanske vi slipper se laget tappa i slutet av matcherna på ett tag.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 13 januari mot Djurgårdens IF hemma i Nobelhallen

Matchfakta HC Vita Hästen vs BIK Karlskoga

• 03.19 mål Vita Hästen, Arvid Degerstedt 1-0.
  • 09.55 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Interference.
  • 17.24 mål Karlskoga, Gustav William Borvik 1-1.
  • 17.53 utvisning Vita Hästen, två minuter Erik Borg Illegal check to the head.
  • 18.20 utvisning Vita Hästen, två minuter Adam Ohre Tripping.
  • 19.16 mål Karlskoga, David Lilja 1-2.
  • 19.55 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Hooking.

Första perioden slutade 2-1 till Karlskoga

Skottstatistik första perioden HC Vita Hästen 8 vs BIK Karlskoga 13

• 22.10 utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Tripping.
  • 32.43 utvisning Vita Hästen, två minuter Hugo Styf.
  • 32.43 utvisning BIK Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Slashing.
  • 36.17 utvisning Vita Hästen, två minuter Lagstraff To many players on the ice.
  • 38.12 utvisning Vita Hästen, två minuter Hugo Styf Delay of game.
  • 38.23 mål Karlskoga, Kalle Jellvert 1-3.
  • 39.36 utvisning Karlskoga, Wilhelm Westlund Roughing.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga