BIK Karlskoga vann jämn match

By on 27 januari, 2023

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Almtuna IS hemma i Nobelhallen för den 38 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga förlorade senast borta mot Östersund och var nu tillbaks på den sjätte platsen i tabellen. Nu gällde det att börja vinna igen så att man kunde fortsätta hålla Almtuna på armlängds avstånd då de låg på sjundeplatsen men elva poäng efter Karlskoga. Almtuna å andra sidan hade förlorat sina tre senaste matcher och behövde poäng, inte bara för att jaga Karlskoga men framför allt för att hålla undan för Västerås och AIK som jagar från placeringarna efter.

Den första perioden började lite försiktigt men i den sjätte minuten fick Karlskoga två utvisningar i rask följd, vilket gjorde det lite svettigt för hemmalaget som dock lyckades freda sitt mål. Efter utvisningarna blev spelet ganska öppet och lagen bytte chanser, men efter en stund började Karlskoga styra spelet. I den 19 minuten kunde och Karlskoga sätta första målet och ta ledningen genom Ludwig Persson 1-0. Efter målet fortsatte Karlskoga att sätta press men det blev inga fler mål. Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Andra perioden blev en händelserik historia där Almtuna kom ut riktigt bra och kunde i den 25 minuten kvittera. Men Karlskoga låg på och när Almtuna fick två spelare utvisade kunde Karlskoga i den 29 minuten återta ledningen genom Albin Eriksson 2-1. Nu jagade Almtuna kvittering och i den 36 minuten kunde man också kvittera 2-2. Efter målet blev det hård kamp för att ta ledningen matchen, men det blev inga fler mål och perioden slutade 2-1 till Almtuna. Dock blev det heta känslor och en spelare i varje lag utvisades i två minuter.

Tredje perioden började i spel fyra mot fyra efter gruffet efter den andra perioden, båda lagen jagade nu ledningen och i den 45 minuten kunde Almtuna sätta ledningsmålet 2-3. Nu var det Karlskogas tur att jaga kvittering och den kom efter en rörig situation, samt videobedömning när David Lilja petade in 3-3. Det var åter dags för båda lagen att jaga kvittering och när Almtuna fick två spelare utvisade så kunde Karlskoga sätta ledningsmålet 4-3, Almtuna satsade nu åter allt för en kvittering men Karlskoga höll emot och vann matchen.

Det blev en svängig och jämn match där Karlskoga till slut gick segrande ur striden, jag kan tycka att hemmalagets spel kändes lite okoncentrerat och att man hade svårt att verkligen etablera sig i offensiv zon. Viktigt är dock att man nu har 14 poäng ned till sjundeplatsen och det ger en viss trygghet.

Nu får man ladda om snabbt inför matchen imorgon lördag den 28 januari då man åker till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Almtuna IS

• 05.34 utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Tripping.
  • 05.50 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Tripping.
  • 18.10 mål Karlskoga, Ludwig Persson 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 vs Almtuna IS 5

• 24.36 mål Almtuna, Marcus Karlström 1-1.
  • 28.23 utvisning Almtuna, två minuter Victor Aronsson Holding.
  • 28.47 utvisning Almtuna, två minuter Marcus Karlström Tripping.
  • 28.59 mål Karlskoga, Albin Eriksson 2-1.
  • 35.50 mål Almtuna, Olle Norberg 2-2.
  • 40.00 utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson Unsportsmanlike Conduct.
  • 40.00 utvisning Almtuna, två minuter Hugo Blixt Unsportsmanlike Conduct.

Andra perioden slutade 2-1 till Almtuna