BIK Karlskoga vann mot AIK i tight match

By on 23 februari, 2022

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot AIK hemma i Nobelhallen för den 47 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som haft en veckas ledigt och låg på en tredjeplats i tabellen, vann senast mot seriejumbon Troja-Ljungby. AIK å andra sidan låg på en åttondeplats i tabellen och vann senast hemma mot MODO.

Karlskoga var det klart dominerande laget i den första perioden och kunde ta ledningen redan i den fjärde minuten genom Gustaf Franzén. Under en ganska lång period kändes det som om Karlskoga var först på både första, andra och tredje pucken. Mot slutet på perioden kom AIK in bättre i matchen men det blev aldrig farligt. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

AIK kom ut betydligt bättre i den andra perioden och det blev en jämn period där båda lagen kämpade för att göra mål. Karlskoga hare ett vist övertag i spelet men inget av lagen lyckades göra mål, mycket tack vare två storspelande målvakter. Perioden slutade 0-0.

Även den tredje perioden blev jämn då Karlskoga spelade på resultatet medans AIK satsade hårt på en kvittering, det hela blev lite som ett schackspel där målvakterna på något sätt fick spela huvudrollen. Tätt och tight med flera chanser från båda lagen men inga mål. Matchen slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga gör ytterligare en bra match kanske framför allt taktiskt, men man måste bli bättre i powerplay för att bli riktigt farliga till slutspelet.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 25 februari borta mot Västerås IK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs AIK

• 4 minuten mål Karlskoga, 1-0 Gustaf Franzén.
  • 9 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Armbågstackling. Powerplay AIK, utan resultat.
  • 12 minuten utvisning AIK, två minuter Sam Marklund Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 14 – AIK 5

• 12 minuten utvisning AIK, två minuter Eric Norin Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Holding. Powerplay AIK, utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 – AIK 11

• 5 minuten utvisning AIK, två minuter Axel Wemmenborn Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén Slashing.

Tredje perioden slutade 0-0