BIK Karlskoga vann över Tingsryds AIF

By on 20 januari, 2023

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Tingsryd för att ta sig an Tingsryds AIF i den 36 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga som kom från en komfortabel vinst hemma mot Kristianstad var nu ute efter sin fjärde vinst på raken. Tingsryd vann senast mot AIK på övertid och hade fyra matcher utan förlust inför matchen.

Den första perioden blev ganska händelselös där inget av lagen riktigt fick ordning på sitt anfallsspel och det var på det hela taget en ganska tråkig period. Första perioden slutade 0-0.

Karlskoga öpnade den andra perioden bäst och i den 22 minuten kunde bortalaget ta ledningen genom David Lilja 0-1. Efter målet lyfte sig Tingsryd något och matchen blev åter ganska jämn. I den 28 minuten fick Karlskoga en utvisning vilken Tingsryd utnyttjade och kvitterade 1-1 i powerplay. Men Karlskoga tryckte på och i den 32 minuten fick Tingsryd en utvisning och det tog bara Karlskoga 26 sekunder i powerplay innan man återtog ledningen 1-2 genom Gustav William Borvik. Nu var det fart på Karlskoga och i den 34 minuten var det dags igen när Henrik Larsson tryckte in ett fint backskott 1-3. Bortalaget fortsatte trycka på och var nära ytterligare ett mål men perioden slutade 3-1 till Karlskoga.

Tingsryd kom ut hårt i den tredje perioden och jagade reducering, men i den 43 minuten var det istället Karlskoga som utökade sin ledning till 1-4 genom Max Wennlund. Efter målet föll Karlskoga tillbaks och Tingsryd fick lite mer ytor att spela på, Karlskoga presterade dock ett bra försvarsspel, Tingsryd producerade några chanser men lyckades inte få pucken förbi Volden i Karlskogamålet. I den 57 minuten tog Tingsryd ut målvakten för att verkligen ge sig själva chansen att kvittera, och i den 59 minuten kunde man också reducera till 3-4. Tingsryd fortsatte spela utan målvakt, i den 20 minuten fick Karlskogas Max Wennlund tag på pucken och sätta den i tomt mål 3-5. Karlskoga vann matchen med 5-3.

En okej match från Karlskogas sida där man bara skall glömma, men i den andra kommer man ut tufft och kan ta ledningen snabbt och sedan svara snabbt på Tingsryds kvittering. I tredje perioden tycker jag dock att laget faller ner för djupt och man blir stillastående, det är inte så Karlskoga skall spela, en sak är att minimera misstagen men att parkera bussen är hel enkelt inte lagets stil. Nu löste man det hela ändå och tre fräscha poäng in på kontot.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 25 januari borta mot Östersunds IK.