BIK Karlskoga vann tillslut borta mot Västerviks IK

By on 23 november, 2022

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Västervik för att ta sig an Västerviks IK i den 19 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga hade inför matchen två raka vinster och var sugna på sin tredje. Västervik kom till match med förlust i de fem senaste matcherna och behövde verkligen en vinst.

I den första perioden satte Karlskoga full fart från start och kunde efter 34 sekunder sätta 0-1 genom David Lilja. Det var också Karlskoga som stod för det mesta av spelet där de hade flera bud på ytterligare mål. Men det skulle vara Västervik som med 20 sekunder kvar kunde kvittera efter slarv i Karlskoga försvaret 1-1.

Andra perioden inleddes med en betydligt mycket högre intensitet från båda lagen än i den första. Lagen växlade sedan vem som hade initiativet fram och tillbaks men i den 39 minuten kunde Västervik ta ledningen för första gången i matchen 2-1.

Det var Västervik som började den tredje perioden bäst och kunde i den 44 minuten utöka sin ledning till 3-1. Men målet väckte Karlskoga som nu gav sig ut på en jakt efter reducering, och redan i den 45 minuten kunde man reducera till 3-2 efter mål av David Lindqvist hans andra mål för kvällen. Bortalaget fortsatte att jaga kvittering och pressade Västervik, i den 50 minuten kunde så Karlskoga kvittera genom Albin Eriksson 3-3. Nu jagade båda lagen ett ledningsmål och spelet böljade fram och tillbaka, men i den 57 minuten kunde Karlskoga åter ta ledningen genom Lucas Forsell 3-4. Västervik tog ut målvakten i slutminutrarna men det blev inga fler mål och Karlskoga vann matchen med 4-3.

Karlskoga började matchen bra med en mycket bra första period om man bortser från slarvet i slutminuten där man tappade sin ledning. Frågan är väl vad laget gjorde i den andra perioden där man helt tappar sitt spel och släpper till ett mål. I den tredje perioden var man dock tillbaks även om Västervik tog de första minutrarna, en stark upphämtning följde senast vilken räckte till vinst. Det var roligt att David Lindqvist ta tag i taktpinnen denna kväll vilket borde vara tanken från laget, han har chansen att bli en riktigt bra ledargestalt i laget.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 25 november mot Västerås IK hemma i Nobelhallen.