BIK Karlskoga vann trots bristande focus

By on 28 februari, 2024

Under onsdagen tog BIK Karlskoga sig an tabelljumbon Västerviks IK på bortaplan i den 49 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som vann senast mot Östersund var i en uppåtgående formkurva och jagade en sjätteplats för direkt avancemang till slutspelet. Västervik å andra sidan huserade på sistaplatsen i tabellen utan chanser att ta sig upp från kvalplats.

Den första perioden bjöd på ett ganska jämnt spel även om varken tempo eller intensitet var särskiljt hög. Dock tog sakta Karlskoga över spelet och i den 20 minuten kunde Eskild Bakke Olsen ge bortalaget ledningen 0-1, vilket också blev slutresultatet i halvleken.

Andra perioden fortsatte dock med ett vist Karlskoga övertag från start. I den 27 minuten utökade sedan Karlskoga sin ledning genom Kalle Jellvert 0-2. Som i första perioden var spelet inte direkt bländande och andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Den tredje perioden blev en svängig historia där Karlskoga i  den 48 minuten kunde utöka ledningen till 0-3 genom Albin Eriksson, och till 0-4 genom Filip Sveningsson i den 50 minuten. Efter en dubbelutvisning som Karlskoga klarade av så kom Västervik igång och i den 54 minuten kunde hemmalaget spräcka målnollan 1-4. Men Karlskoga svarade snabbt och Filip Sveningsson satte 1-5 i den 55 minuten. Västervik hade dock fått vittring samtidigt som Karlskoga tappade skärpan och i den 56 minuten kunde Västervik reducera till 2-5. Hemmalaget fortsatte att satsa framåt och i den 59 minuten reducerade man åter 3-5. Västervik tog nu ut sin målvakt men Karlskoga kunde hålla tätt och matchen slutade 5-3 till Karlskoga.

Ingen höjdarmatch spelmässigt från något av lagen där vi fick se mycket slarv. Nu gjorde Karlskoga vad man behövde för tre poäng men jag tycker att man borde kunna hålla en bättre focus nu när det börjar dra ihop sig till slutspel. Björklöven förlorade sin match idag så nu skiljer det bara åtta poäng mellan lagen nu när Karlskoga jagar sjätteplatsen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Fredag den 1 mars hemma i Nobelhallen mot Tingsryd AIF.