BIK Karlskoga vann tuff match

By on 28 september, 2022

Under onsdagen var det dags för BIK Karlskoga att ta sig an Mora IK borta i den andra omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga kom till match efter en vinst i förlängningen i premiären mot Björklöven och var sugna på sin första trea. Mora kom från en vinst hemma mot Vita Hästen och hade ett gott självförtroende.

Det var Mora som dominerade den första perioden och pressade verkligen Karlskoga, men Lars Volden storspelade och kunde hålla kvar bortalaget i matchen. I den 18 minuten kunde sedan Henrik Larsson ge Karlskoga ledningen 0-1. Karlskoga presterade ett bra försvarsspel under första perioden och lyckas vinna den med 1-0.

I den andra perioden började Mora bra och kunde kvittera redan i den första minuten 1-1. Efter målet blev det lite grinigt och i samband med en dubbelutvisning så öppnade spelet upp sig detta gynnade Karlskoga och i den 33 minuten kunde bortalaget åter ta ledningen 1-2 genom David Lindqvist. Den andra perioden gick helt klart till Karlskoga som slutade 1-1 .

I den tredje perioden kom Mora in piggt och och dominerade spelet och i den 42 minuten kunde hemmalaget kvittera till 2-2 i powerplay. I de sex första minutrarna var Mora det som styrde spelet men i den 49 minuten kunde David Lilja åter ge Karlskoga ledningen 2-3 och de kunde återta initiativet. Karlskoga tryckte på och fick i den 50 minuten ett powerplay under vilket Åke Stakkestad kunde utöka ledningen 2-4. Mora satsade nu allt på en reducering men man lyckades inte klara detta och Karlskoga vann matchen med 4-2.

En bra insats från Karlskoga där man stod emot den anstormning som Mora stod för i den första perioden, Lars Volden visade åter varför han var i toppen bland målvakterna i hockeyallsvenskan förra året och levererade en stabil insats. Jag tycker att man i den här matchen fick se lite mer av det gamla Karlskoga när man grinigt maler ned motståndet även om man kan se ut att vara i stora problem. Det här ser nu lovande ut för fortsättningen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 30 september mot Västerås IK hemma i Nobelhallen.

Matchfakta Mora IK vs BIK Karlskoga

• 11.46 utvisning Mora, två minuter Johan Persson High Sticking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 17.23 mål Karlskoga, Henrik Larsson 0-1.
  • 18.44 utvisning Mora, två minuter Joel Jonsson Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Mora IK 11 – BIK Karlskoga 3

• 20.50 mål Mora, Anton Heikkinen kvitterade 1-1.
  • 22.19 utvisning Karlskoga, två minuter Måns Krämer Fighting.
  • 22.19 utvisning Mora, två minuter Måns Carlsson Fighting. Spel 4 mot4.
  • 30.28 utvisning Mora, två minuter Kevin Hancock Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 32.30 mål Karlskoga, David Lindquist satte 1-2.
  • 34.58 utvisning Mora, två minuter Albin Grewe Hooking.
  • 34.58 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Crosschecking. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 39.55 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Interference. Powerplay Mora, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Mora IK 7 – BIK Karlskoga 10

• 40.00 Powerplay Mora i 1.55, mål Daniel Ljunggren kvitterade 2-2.
  • 48.50 mål Karlskoga, David Lilja satte 2-3.
  • 49.34 utvisning Mora, två minuter Måns Carlsson Holding. Powerplay Karlskoga, mål Åke Stakkestad satte 2-4.
  • 55.06 utvisning Karlskoga, två minuter Måns Krämer Delay of game. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 58.53 utvisning Mora, två minuter Albin Grewe Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 2-1 till Karlskoga