Bildspecial – Lillån IBK vs AIK

By on 8 april, 2022

Lillån IBK var tillbaka i Idrottshuset för finalmatch två där AIK IBF, det blev förlust i den första omgången på bortaplan. Det var första matchen av fem där Lillån stod för en bra insats och föll knappt, i kvällens match blev det magplask i tredje perioden då AIK till sist kunde vinna och Lillån stod säsongens magplask.

Sett till matchen började det i sakta mak för att över tid bli bättre, nu gällde det inte bara Lillån även om kunde tro att de hade matchen för att spela hem den. Men i underläge 4-1 för AIK tändes en gnista i gästande lag, där man fick en glöd och började spela rakare, mer kliniskt.

Lillån bjöd på ytor, slutade spela helt enkelt. Man lämnade motståndare helt rena utan markering mitt i egen zon, vilket ledde till att AIK fick många olika spelsätt att komma till avslut. Till exempel AIKs nummer sju Oskar Hagberg hann äta en trerätters middag med dessert innan han fick bollen och kunde göra mål utan att någon spelare i Lillån var där för att störa, Oskar Hagberg stod för två mål i matchen i den andra perioden.

Nu väntar en borta match i den tredje omgången av finalspelet, förlust där och det är hejdå goodbye. Även om Lillån inte tar sig till Svenska Superligan skulle det vara kul om i alla fall kunde vinna en match i den finalserien, för AIK är inte Warberg och det ser ut som att mot AIK ska minst få med sig en seger.

Matchen slutade 5-4 till AIK.