Bildspecial – Örebro HK vs Skellefteå AIK

Av på 24 mars, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog sig an Skellefteå AIK en av lagets viktigaste matcher under säsongen och det i sista omgången, vid vinst hemma mot Skellefteå och att Färjestad förlorar mot Växjö var man klar för säkert slutspel. För det krävdes en uppryckning av rang sett till förra matchen, visst ryckte Örebro upp sig och vann matchen men Färjestad stod emot Växjö.

Örebro inledde bataljen ganska svagt och det var Skellefteå som ägde matchen en aning, men sett till historiken har inte Skellefteå det lätt när man möter Örebro. Så blev även kvällens match, ska man ta fram bra sekvenser från hemmalaget så fanns det moment där man visade upp ett spel som passar i ett slutspel. Nu har Örebro avslutat grundserien med ett riktigt dåligt spel för att förlora matcher på ett mindre smickrande sätt, man har saknat spetskvalitén som ligger till grund för att komma långt. I matchen mot Skellefteå visade man upp ett spretigt spel där det, utan att spela bra i 60 minuter att kunna vinna är mycket mycket bra.

Nu mäktade inte Växjö med att vinna bort mot Färjestad och det blir Örebro som får inleda playinspel mot Brynäs i åttondelsfinalen, den serien börjar Örebro redan på lördag 26 mars 14.30 på bortais.

Matchen slutade 3-1 till Örebro.

Bilder från Matchen.

Fotograf
Karl-Johan Sandberg
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in