Biljettsläpp till Stadra Teaters sommarföreställning

By on 7 december, 2022
Bild: Stadra Teater

Biljettsläpp till Stadra Teaters sommarföreställning om Johan Olof Wallin, Stadra Teater storsatsar sommaren 2023 med uppsättningen ”Jorden oro viker”, en kostympjäs om Johan Olof Wallin som utspelar sig under 1800-talets första årtionden.

Det är en berättelse om drömmar, kärlek och att vara uppfylld av ett kall. Föreställningen har premiär 30 juni och spelas fram till 13 augusti.

På fredag 9 december kl 15:00 är det biljettsläpp i Stadras teaterfoajé i Nora

”2023 blir Stadra Teaters tjugofemte säsong. Till detta jubileum ser vi fram emot att åter få ge en av våra stora framgångar – berättelsen om Johan Olof Wallin och hans tid”, skriver Stadra Teater i ett pressmeddelande.

I pjäsen ”Jordens oro viker” möter vi psalmdiktaren, författaren och prästen Johan Olof Wallin – passionerad såväl som ung som äldre. I denna berättelse ryms flera kärlekshistorier – bland annat den med gårdens unga dotter under informatorstiden på Stadra, en historia som aldrig fick blomma ut. ”Jordens oro viker” är en pjäs om drömmar och sökande, om att förvalta sitt liv och om att få vara passionerat uppfylld av ett kall.

I uppsättning ryms kostym från empirens tidevarv, i en historia som även berättas med dans- och sånginslag och med värme och humor. Med andra ord – en riktig Jane Austin-berättelse som utspelar sig på Stadra och i Stockholm.

– Den här pjäsen griper och drabbar mig starkt, på ett sätt som inte går att förklara. Som barn hörde jag berättelserna om Johan Olof Wallins tid på Stadra gård. Därför vill jag att vi åter spelar denna pjäs, förklarar Magnus Wetterholm – konstnärlig ledare på Stadra Teater

– För min del nådde 1900-talet sin kulmen sommaren 1999. Då såg jag föreställningen om Johan Olof Wallin på Stadra. Uppsättningen minns jag med intensiva känslor, eftersom Wallin klev fram som en vildrufsig skaparkraft ur bergslagsskogen och slog mig rakt i solar plexus. Den kvällen blev jag berörd för lång tid framöver. Kommande sommarsäsong återvänder Wallin till sin ungdoms Stadra, säger biskop Mikael Mogren, Västerås.

Kultur | Gyttorp
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login