Black Knights till final efter rysare

By on 31 augusti, 2013

Innan matchen Tyresö – Black Knights var det ingen som trodde att Örebrolaget skulle gå segrande ur striden. Slutresultat blev 21-28 till Black Knights efter att laget avgjort i förlängning.

Black Knights började bäst och fick en touchdown tidigt genom Johan Ståhl efter att ett domslut placerat laget långt ner i Tyresös målgård. Hemmalaget skulle komma tillbaka och kvittera till 7-7.

Två nya touchdown av David Jonsson och Johan Ståhl bidrog till att Black Knights kunde dra ifrån. I halvtid stod det 7-21 till bortalaget.

Tyresö kom tillbaka
Men de som hade räknat ut hemmalaget i halvlek gjorde en missräkning. Tyresö kom tillbaka med besked och kunde kvittera matchen till 21-21 och en förlängning skulle avgöra dramat.

En oväntad spelare klev fram
Att Black Knights skulle vinna kändes inte realistiskt och att Gustav Andersson skulle bli matchhjälte kändes också helt osannolikt. Gustav har haft en tung säsong och inte fått spelet att stämma och det är Johan Ståhl och Mike Hadley som märkt ut sig bland receivernas.

Men när det gällde som mest klev Gustav fram och avgjorde för Black Knights. Nu blir det en drömfinal på Tele2 arena för de svarta riddarna. Vilka de möter avgörs imorgon när Uppsala 86ers och Carlstad Crusaders gör upp om den andra platsen i finalen.

Jag lyfter på hatten
Det är även nu jag ska ta tillbaka allt jag skrivit om Black Knights de senaste matcherna. Jag trodde inte de skulle slå Tyresö idag. Tittade man på matcherna mot Mean Machines och Jets såg man två svaga lag som inte kunde bjuda upp.

Idag såg vi ett starkt Black Knights som lyckades knocka säsongen poängbästa lag. Det kallar jag för en prestation som heter duga. Tack ska ni ha Black Knights.

Bild: Arkivbild Pressbilden

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login