Blekt Degerfors IF förlorade mot Örgryte IS

By on 9 oktober, 2018

Degerfors IF åkte under tisdagen 9 oktober till Göteborg för att ta sig an Örgryte IS i den 26e omgången av Superettan.

Lagen stod inför dagens match på samma poäng Degerfors kom från en förlust mot Varberg och hade Alan Asaad och Andreas Jansson skadade inför matchen. Örgryte spelade senast oavgjort mot Jönköping så detta var en viktig match för båda lagen även om den inte betydde särskilt mycket för serien.

Första halvlek började avvaktande med ett visst övertag för Örgryte och i den 6e minuten slog Daniel Paulson snyggt in 1 – 0 för Örgryte. Degerfors fortsatte att vara tillbakapressat och Örgryte hade flera farliga chanser, men Degerfors kom upp i några inte ofarliga kontringar. Efter 18 minuter kändes det som om Örgryte backade av lite från sin offensiv eller också var det Degerfors som började bli av med stelheten efter bussresan och matchen fick nu en jämnare karaktär. Degerfors jobbade sig nu stadigt in i matchen och skapade flera chanser även om de inte fick något riktigt tryck mot Örgrytes mål. Så fortsätter resten av halvleken som slutar 1 – 0.

Första halvleken slutade 1 – 0 till Örgryte, matchen 1 – 0 till Örgryte.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade med ett Degerfors som låg betydligt högre upp och i den 48e minuten har Degerfors en fin chans men man når inte riktigt inlägget. Degerfors pressade nu på och hade flera fina chanser men i den 60e minuten slarvar Degerfors försvaret och tappar bollen till Diego Montiel som säkert sätter 2 – 0 till Örgryte. Efter målet verkade Örgryte få mer energi och flyttade upp sina positioner samtidigt som Degerfors var tvungna att satsa framåt för en reducering, dock lyckades inte Degerfors få särkilt mycket uträttat framåt. I den 71a minuten fick Alexander Anderson ersätta Viktor Gotesson i Degerfors och i den 72a minuten bytte man ut Daniel Joel Okon och in kom Josef Ibrahim, ett försök att få lite mer fart på anfallsspelet hos Degerfors. I den 79e minuten fick Örgryte en frispark i farligt men Hannes Sahlin sköt i ribban, efter detta blev det bättre fart på Degerfors och man kom till ett par farliga chanser dock utan resultat. Spelet böljade sedan fram och åter men matchen slutar 2 – 0 till Örgryte.

Andra halvleken slutade 1 – 0 till Örgryte, matchen slutade 2 – 0 till Örgryte.

Sammanfattat så började Örgryte mycket bra och målet efter 6 minuter satte prägeln på hela matchen, Degerfors hade en bra period i slutet av första halvlek och början av andra men lyckades inte utnyttja sina chanser och när Örgrytes 2 – 0 mål kom kändes det som om luften gick ur matchen.

Matchen Örgryte IS 2 – 0 Degerfors IF.