Blekt Karlskoga räddade ett poäng mot Södertälje SK

By on 14 oktober, 2018

Idag åkte BIK Karlskoga till Södertälje för att i den nionde omgången av hockeyallsvenskan ta sig an Södertälje SK.

Södertälje hade tre raka förluster innan den trenden bröts via 3 – 2 borta mot Tingsryd i fredags. Karlskoga vann senast mot Vita Hästen med 2 – 1 och återfanns inför matchen på en femteplats i tabellen.

Första perioden började Södertälje bäst och låg på hårt mot Karlskogas mål. 3.53 fick Karlskoga Rickard Blidstrand utvisad och Södertälje fick spela powerplay, Olle Eriksson Ek i Karlskoga målet gjorde nu en riktigt bra insats då Karlskoga lyckades stå emot Södertäljes anstormning. Södertälje fortsatte med sin press och 8.38 blev Arvid Aronsson utvisad för Karlskoga så att man åter fick spela i numerärt underläge, man klarade dock ut även detta. 12.43 slog dock Stefan Gråhns till och 1 – 0 till Södertälje var ett faktum. Det dröjde hela 13 minuter innan Karlskoga sköt sitt första skott på mål så Södertälje dominansen var total. Nu följde en sekvens med växlande spel och 14.47 blev Henrik Malmström utvisad för Södertälje och det var Karlskogas tur att spela powerplay. 15.36 blir även Alexander Andersson utvisad och Karlskoga får spela 3 mot 5 i drygt en minut, det blir dock inte mycket med Karlskogas powerplay och det är Södertälje som har den farligaste chansen. Södertälje presterar ett riktigt bra boxplay samtidigt som Karlskoga inte gör något vidare jobb så det blir inget mål i den sekvensen. 18.41 är det dags igen då Mikael Ahlén Slår in 2 – 0 till Södertälje.

Första perioden 2 – 0, matchen 2 – 0.

Andra perioden fortsatte Södertälje att köra på och Karlskoga hade mycket svårt att få till ett ordnat spel och långa stunder kändes det som om Södertälje hade en man mer på planen. 3.50 hade Marcus Oskarsson ett mycket bra läge men Olle Eriksson Ek i Karlskoga målet räddade. Det var nu bara Södertälje för hela slanten, 6.03 blir Stefan Gråns i Södertälje och Arvid Aronsson i Karlskoga utvisade och det blev spel 4 mot 4. 7.02 har Södertälje ett jätteläge när Jacob Spångberg skjuter två gånger i ramen på Karlskoga målet. 8.06 kommer Karlskoga i en kontring och Jesper Kokkonen sätter reduceringen till 2 – 1 med Karlskogas första skott på mål denna period. Södertälje fortsatte att pressa på men Karlskoga kom upp i farliga kontringar, det var ett betydligt aktivare Karlskoga vi fick se efter målet och en något jämnare matchbild. Karlskoga flyttade nu upp sina positioner och fick till flera bra chanser. 14.55 lägger Carl Berglund in pucken i bortre hörnet av Södertäljes mål och kvitteringen till 2 – 2. Karlskoga flyttade nu fram positionerna ytterligare presterade nu ett ganska bra spel, 17.23 blir Oskar Bäck utvisad för Karlskoga och Södertälje får åter spela 5 mot 4. Detta blir Södertäljes sämsta powerplay dittills i matchen Karlskoga klarar ut underläget utan några större problem.

Andra perioden 0 – 2, matchen 2 – 2.

Tredje perioden startade med ett mycket jämnare spel än de två tidigare och det kändes att Karlskoga fått en hel del energi av de två målen, denna gång kom också Karlskogas första skott vid 1.24. Karlskoga krigade nu på ett helt annat sätt än tidigare och lyckades etablera spel i Södertäljes zon med flera skott men inga riktiga farligheter som resultat. Matchen böljade nu fram och åter utan speciellt många chanser för lagen. 10.40 blev Sebastian Dyk fult tacklad och Jonatan Harju utvisad med matchstraff, Karlskoga fick nu spela 5 minuter i numerärt underläge. Karlskoga presterar ett mycket bra boxplay, 14.35 får Nikolai Meyer ett mycket bra läge för Södertälje men Olle Eriksson Ek i Karlskoga målet gör en mycket bra räddning. Karlskoga klarade av att döda den femminuters utvisningen och gjorde det på ett förnämligt sätt. Nu jagade båda lagen ett vinstmål men det blev inget avgörande under full tid.

Tredje perioden 0 – 0, 2 – 2.

Förlängningen laddade båda lagen max, med bra chanser för båda lagen. De båda målvakterna storspelade dock och såg till att det inte blev något mål. Det bjöds nu verkligen på ett underhållande spel där lagen bytte chanser men det blev inga mål i förlängningen så det blev avgörande på straffar.

Förlängningen 0 – 0, matchen 2 – 2.

Straffar det blev inga mål på de ordinarie straffarna men under suden straffarna sätter Thom Flodkvist sin straff för Södertälje som vinner matchen.

Sammanfattat så började Karlskoga matchen katastrofalt och var knappt med i matchen, men efter halva andra perioden kom man igen och lyckades tillslut kvittera. Sedan gör man en okej match som man tillslut förlorar på straffar. Det är en katastrofal första halvlek som Karlskoga presterar och man måste få första skott på mål tidigare än 13 minuter in i perioden. Jag hoppas att man nu går igenom denna match ordentligt samt tar med sig den andra halvan då man presterar ett ganska bra spel.

Matchen Södertälje SK 3 – 2 BIK Karlskoga där Södertälje SK tar med sig två poäng och BIK Karlskoga en poäng.