Blekt KIF Örebro förlorade premiären mot AIK

By on 27 mars, 2022

Det var dags för premiär i Damallsvenskan 2022 då KIF Örebro mötte AIK borta.

Inför säsongen var KIF tippade att placera sig i mitten av tabellen medans AIK tippades i botten.

Det var KIF som förde spelet i den första perioden, men hade svårt att få till några riktiga chanser. I den 12 minuten kunde Hayashi sätta 1-0 till AIK efter en bra omställning. KIF lyckades inte kvittera så halvleken slutade 1-0 till AIK.

Den andra halvleken såg ganska mycket ut som den första, där KIF var bollförande men hade svårt att verkligen skapa de farliga chanserna. I den 78 minuten var det dags igen då AIK snodde åt sig bollen högt i planen och Jenny Danielsson kunde skjuta in den från distans 2-0 till AIK. KIF jobbade på för en reducering men matchen slutade 2-0 till AIK.

En ganska blek insats från KIF då flera tongivande spelare underpresterade. Nu gäller det att ta nya tag inför hemmapremiären på söndag den 3 april mot Djurgården.