Blekt Örebro SK tappade tre poäng mot IFK Norrköping

Av på 16 maj, 2019

Örebro SK tog emot IFK Norrköping i den nionde omgången av Allsvenskan 2019, gästerna har blandat och gett i årets inledning av säsongen och hade precis som Örebro spelat in åtta poäng inför kvällens match.

Det var ett böljande spel i inledningen av matchen, inte något organiserat spel från något av lagen. Vilket ledde till att Norrköping kunde ta ledningen med 1-0 i den fjärde minuten efter att Örebros försvar inte kunde rensa bort bollen. När spelet väl stabiliserades var det IFK Norrköping som tog över spelet helt och hållet, att gästerna ”bara” hade 1-0 i ledning berodde på en aning oskärpa, något som Örebro ska vara glada för.

Örebro öppnade den andra halvleken betydligt bättre än den första och i den 48 minuten lyckas Carlos Strandberg sätta kvitteringsmålet på en retur från Filip Rogic skott 1-1. Efter målet vaknar Norrköping till och i den 60 minuten tog de åter ledningen då Jordan Larsson slog in 2-1 på en kontring. I den 63 minuten bytte Örebro ut Arvid Brorsson och in kom Albin Granlund. I den 69 minuten bytte Örebro ut Michael Almbeck efter känning i baksidan lår och in kom Martin Lorentzon. I den 71 minuten bytte Norrköping ut Kalle Holmberg och in kom Christoffer Nyman. Med knappa 20 minuter kvar så satsade Örebro allt framåt för att kunna åstadkomma en kvittering och man lyckades skapa flera vassa chanser. I den 88 minuten bytte Norrköping ut Simon Skrabb och in Egzon Binaku, samtidigt bytte Örebro ut Jake Larsson som varit en av de bättre spelarna under andra halvlek och in kom Michael Omoh. Örebro satsade hårt framåt de sista minutrarna och även om man kom till några avslut så slutade matchen 2-1 till Norrköping.

Den första halvleken var mycket blek från Örebros sida och detta är något man måste komma till rätta med om man skall få något styr på matcherna framöver, andra halvleken var dock betydligt bättre än den första och man lyckas ju även där att göra mål.

Nästa match spelar Örebro SK borta mot Östersund FK på måndag den 20 Maj klockan 19:00.

Matchen slutade Örebro SK 1 – IFK Norrköping 2

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in