Block Party tar hiphopen till Kulturkvarteret

By on 13 juni, 2022
Foto: Karin Foberg

Den 15 juni brakar det loss en gigantisk kvartersfest på Kulturgården, alltså på torget vid Kulturkvarteret, med namnet Block Party. Det är en stor fest i hiphopens tecken, med både musik av lokala up-and-coming-artister, street dance, DJ och dance jam.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, KFUM, Örebro kulturskola och Örebro bibliotek. Idén har tagit form i ett samarbete mellan producenten Jon Daly Skoog (Jon Miljon) från Studieförbundet Vuxenskolans Pennysound Studio och Anita Basha, kulturpedagog och projektledare på Örebro kulturskola och KFUM Dans Örebro – Massive Community.

Alla unga ska synas och höras

Den viktigaste anledningen till Block Party är att ge plats och utrymme åt en stor och kreativ grupp unga som inte är så synliga utanför sin egen sfär.

– Hiphopkulturen och alla dess uttrycksformer är väldigt stor bland de här unga personerna och vi vill att det ska vara en del av Kulturkvarteret. De är en del av den här stan och det ska synas. Alla unga ska synas och höras, det här är integration på riktigt, säger Anita Basha.

Stort behov av att mötas och inspireras

En annan stark drivkraft för att genomföra Block Party är att inspirera och skapa nätverk. Jon berättar att Pennysound Studio´s nya studio har funnits i bara ett halvår, men har redan skapat väldigt starka samarbeten. Det finns ett stort sug efter mötesplatser och möjlighet till utbyten.

– Vi hoppas att det här kan vara starten för hiphop-scenen i Örebro. Vi har många unga lovande artister, men ingen tradition av livespelningar egentligen, säger Jon.

Nafisa Mustaf Cali, med artistnamnet Nafisa, är av de etablerade artisterna som kommer att uppträda. Hon har haft spelningar i många andra städer, men i Örebro har det inte funnits någon arena – hittills.

– Jag ser verkligen fram emot att stå på scenen här och jag hoppas att jag kan inspirera andra och att hiphopen i Örebro kan växa, säger hon.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login