Bordtennis | Svenska EM-truppen Herrar

By on 14 september, 2016
Sveriges bänk på VM 2016 i Kuala Lumpur, Malaysia

Den svenska EM-truppen för herrar är nu uttagen av förbundskapten Marcus Sjöberg. Pär Gerell, Kristian Karlsson, Mattias Karlsson och Anton Källberg blir de fyra herrar som ska representera Sverige vid individuella EM i Budapest, Ungern, 18 till 23 oktober.

Dessa fyra spelare var också de som representerade Sverige på OS i Brasilien i somras samt de fyra svenskar som återfinns högst upp på den internationella världsrankingen.

– Det blir de fyra OS-lirarna till EM. De är våra fyra högst rankade och de som visat framfötterna mest internationellt. De tre högst rankade kändes helt självklara och nu spelade Anton Källberg bra i Tjeckien Open och han känns ordentligt på gång igen, förbundskapten Marcus Sjöberg kommenterar sin uttagning.

Ingen Lundquist eller Persson
Jens Lundquist och Jon Persson är de som låg närmast en plats men de får stå åt sidan denna gång då vi bara har fyra platser på grund av att vi inte nådde en topp-4 plats på senaste lag-EM, Sjöberg fortsätter sitt resonemang om uttagningen.

Karlsson/Karlsson och Källberg/Gerell
Detta EM är ett individuellt mästerskap vilket utesluter lagspel men innehåller dubbelspel. Karlsson/Karlsson som på EM i Ekaterineburg 2015 lyckades ta en bronsmedalj kommer att spela dubbel tillsammans även år och har som det världspar de är medaljhopp även denna gång.

– Både jag och Kristian är väldigt sugna på guldet efter ett par medaljer tillsammans, Mattias Karlsson kommenterar bronsparets chanser.

Klart att vi går för guld, fyller Kristian snabbt i med ett leende.

Dessutom så kommer Mattias Karlsson att tillsammans med Matilda Ekholm formera ett slagkraftigt mixeddubbel par som förhoppningsvis även de kommer att vara med och slåss om medalj på detta EM. Flera goda möjligheter för Sverige att vinna medaljer på EM i Budapest, Ungern, i oktober månad.

EM-truppen Herrar, världsranking september månad inom parantes:
Kristian Karlsson, Düsseldorf, Tyskland (27)
Mattias Karlsson, Pontoise Cergy, Frankrike (35)
Pär Gerell, Chartres, Frankrike (39)
Anton Källberg, Düsseldorf, Tyskland (84)

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login