Bra återstart för KIF Örebro

By on 14 augusti, 2022

Under söndagen var det dags för återstart av Damallsvenskan 2022 efter sommar och VM uppehåll, KIF Örebro tog emot IF Brommapojkarna för den 16 omgången.

KIF Örebro låg inför matchen på en tionde plats i tabellen och var sugan på tre poäng för att kunna avancera uppåt. Brommapojkarna å andra sidan låg på en 13 plats och var desperata att komma upp från den nedflyttningsplats man låg på.

Det var Brommapojkarna som började den första halvleken bäst, men Örebro jobbade sig in i matchen och den 26 minuten kunde Elli Pikkujämsä sätta 1-0 till hemmalaget efter en dundertabbe från Brommapojkarnas målvakt, som kommer ut på vad som nog närmast var tänkt som en framspelning men missbedömer studsen och mål för Örebro. Efter målet var det mest Örebro för hela slanten och i den 35 minuten kunde Elizabeth Pechersky utöka ledningen till 2-0 då hom vek in från höger och fick till en kalas träff. Brommapojkarna hade stora svårigheter med sina uppspel och i den 38 minuten var det dags igen för hemmalaget som genom Heidi Kollanen som efter ett snyggt väggspel med Amanda Rantanen i BPs straffområde kunde placera in 3-0. Örebro fortsatte att pressa Brommapojkarna resterande tiden av halvleken men den slutade 3-0 till Örebro.

Den andra halvleken bjöd på ett lite lägre tempo än den första, men det var kanske inte så konstigt då temperaturen låg på runt 30 grader i skuggan. Det var dock mest Örebro som gällde och Brommapojkarna hade inte mycket att säga till om när det gällde spelet. Örebro skapade ett flertal chanser och i den 84 minuten kunde Heidi Kollanen sätta sitt andra mål för dagen och 4-0 efter att hon vunnit ett motlägg och kommit fri med målvakten. Matchen slutade 4-0 till Örebro med bud på mer.

En bra återstart för KIF Örebro där man lyckades med att dominera spelet om man bortser från de första tio minutrarna. Det syntes att matchen gav Örebro ett bra självförtroende då man mot slutet i princip lekte med Brommapojkarna. Nu vänta BK Häcken på fredag en betydligt tuffare uppgift för laget.

Nästa match spelar KIF Örebro fredagen den 19 augusti borta mot BK Häcken.