Bra spelande Örebro SK fick bara oavgjort

By on 14 september, 2020
Arkivbild.

Örebro SK åkte under måndagen till Östersund för att ta sig an Östersunds FK i den 20 omgången av allsvenskan 2020.

Örebro som senast slog serieledande Malmö FF, Östersund spelade oavgjort mot Norrköping så det såg ut som om båda lagen var på uppåtgående.

Det var Örebro som ledde spelet i början av den första halvleken medans Östersund låg på och spelade på spelvändningar. Inget av lagen hade dock några riktigt vassa chanser. Mot slutet låg Örebro på men lyckades inte skapa några riktiga farligheter så halvleken slutade 0-0.

Örebro började även andra halvlek bra och i den 50 minuten hade Jake Larsson en bra chans efter en hörna, men Östersunds målvakt räddade. Efter chansen så fortsatte Örebro att föra spelet och Östersund att gå på omställningar, men spelet bedrevs mest på mitt plan. I den 77 minuten hade Örebro ett bra anfall men det blev tyvärr ett lamt resultat och inget mål. I den 91 minuten blåste domaren för frispark till Östersund i farligt läge och det var nära men utanför örebromålet. Även Örebro fick chansen med en frispark i slutminuten men den fastnade på en Östersund spelare och matchen slutade 0-0.

Örebro gjorde i stora delar en bra match och ledde spelet, men som så många gånger förr så hade man förtvivlat svårt att få bollen på mål. Det positiva är dock att både passningsspelet och uppspelen såg bättre ut än på länge. Personligen tycker jag att man borde bytt in Erik Björndahl tidigare i matchen då han nu bara fick en dryg minut på plan.

Nästa match spelar Örebro SK om en vecka måndagen den 21 September borta mot Mjällby AIF.

Matchen slutade Östersunds FK 0 – 0 Örebro SK