Bridgefestivalen blir kvar i Örebro

By on 17 november, 2022
Foto: Örebrokompaniet

Nu står det klart att Örebro blir platsen för Bridgefestivalen även kommande år. Avtalet som funnits mellan Svenska Bridgeförbundet och Örebrokompaniet löpte ut efter årets festival men nu har parterna slutit ett nytt avtal som säkrar ett fortsatt samarbete.

Bridgefestivalen är en internationell tävling som arrangeras av Svenska Bridgeförbundet. På tävlingen, som går av stapeln under tio dagar i slutet av juli och början av augusti, deltar 150–200 lag och tusentals par från mer än 30 länder. Festivalen, som hålls på Conventum, har tidigare år lockat mellan 8000–10 000 besökare till Örebro.

– Örebro har varje sommar sedan 2008 varit samlingsplats för vår Bridgefestival. Det är glädjande att vi nu med ett nytt avtal förlänger vårt samarbete med Örebrokompaniet, säger Martin Löfgren, ordförande i Svenska Bridgeförbundet, och fortsätter:

– Örebro är perfekt för att kombinera världens bästa tankesport med arrangemang i världsklass. Det är dessutom en fantastisk värdstad med allt en besökare kan önska och en kommun som vi upplever en mycket god relation med.

– Att ha ett återkommande evenemang av den här storleken är en dröm för en stad så vi är givetvis mycket glada att Örebro blir platsen för Bridgefestivalen även kommande år. Evenemanget skapar ett stort inresande till staden vilket stärker både näringslivet och skapar möjligheter i vårt arbete med att positionera Örebro, säger Pernilla Körberg Törnqvist, chef för möten och evenemang på Örebrokompaniet.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebrokompaniet

You must be logged in to post a comment Login