Brother Leo släpper albumet ”PoP Poetry”

By on 21 september, 2022

Efter en nationell och internationell karriär lämnade Ola plötsligt rampljuset. När han kom tillbaka var det med nytt namn, nytt sound med nya samarbeten. Den 16 september släpptes fullängdsalbumet ”PoP Poetry”, albumet innehåller 14 spår där han har jobbat med några av Sveriges och världens främsta producenter och låtskrivare, bland annat Jocke Berg, Björn Yttling och Dj legendaren Fat Boy Slim för att nämna några. Albumet innehåller tidigare singlar varav några redan sålt guld i Sverige men också nya singeln Generational Love.

Den 16 september släpper Brother Leo fullängdsalbumet ”PoP Poetry” där han på ett utlämnande och lekfullt sätt beskriver sin resa genom uppgivenhet, sökande, eskapism, längtan, psykisk ohälsa och känslan av att vara underdog och att inte riktigt passa in. Utöver svenska stjärnproducenterna Jocke Berg och Björn Yttling har Brother Leo även arbetat med Fat Boy Slim, Fred Gibson, London community gospel choir och på singeln ”Sunshine” med P3 Guld och Grammisnominerade producenten och låtskrivaren Agrin Rahmani.

– På det här albumet ifrågasätter jag allt ifrån mig själv, samhället i stort, musikbranschen och mitt sökandet efter något mer eller i alla fall något annat. ”Hello Life” är nog en av dom låtarna som bäst beskriver mitt sökande och den resan som jag har gjort dom senaste åren, både innanför och utanför min hud. Eller ”A Friend In Me”, en låt som gästas av ”Ola” det vill säga mig själv, en inre konversation om förlåtelse, acceptans och att bli hel, beskriver Brother Leo.

Skapandet av albumet har tagit Brother Leo nästan fem år. En resa som fått honom att inse vad som är viktigt och vad som egentligen betyder något.

– Vad som har blivit tydligt för mig under hela denna kreativa processen är att jag har behövt tillåta mig själv att röra mig fritt över hela spektrumet av känslor och uttryck för att känna mig så inspirerad som möjligt. Vi är alla prismor med tusen färger, och jag har velat uttrycka så många av mina som möjligt på den här skivan. Det blir ärligare och mer inspirerande så, avslutar Brother Leo med.

Om Brother Leo:
Bakom projektet ligger Ola Svensson; en av Sveriges mer namnkunniga låtskrivare och artister. Ola har bland annat samarbetat med producenter och låtskrivare som Shellback (Adele, Ed Sheeran, Taylor Swift), Klas Åhlund (Robyn, Teddybears), Fred Gibson (Ed Sheeran, Twigs, Stormzy, The xx), Patrik Berger (Robyn, Lana Del Ray) Coffee (Dua Lipa) Elof Loelv (Rihanna, Tove Lo, Tove Styrke). Han har tidigare släppt fyra album, belönats med sju listettor, Grammisnominering, en Rockbjörn, gjort Europaturneer och uppmärksammats av internationell musikpress. Brother Leo skapar sin egen värld, en alternativ verklighet där han på ett kreativt och lekfullt sätt blandar genrer och stilar till sin egna bitterljuva poppoesi.

Tracklist:

 1. Sunshine
 2. Caroline
 3. Generational Love
 4. Kill The Dark
 5. Barcelona
 6. Sad Child
 7. A Friend in Me (feat. Ola)
 8. Hello Life
 9. Naked
 10. Living In A Zoo
 11. People
 12. Hallelujah
 13. Strangers On An Island – PoP Poetry Version

Kultur
Örebronyheter

Källa: Universal Music

You must be logged in to post a comment Login