Brottsutvecklingen i Örebro avseende anmälda brott under perioden januari – maj 2013.

By on 19 juni, 2013

Antalet anmälda brott har minskat med 118 brott i jämförelse med motsvarande period 2012. Totalt har det anmälts 7 590 brott i jämförelse med 7 708 under föregående år.

– Vi ser en positiv utveckling där våldsbrotten samt hot, kränknings- och frihetsbrotten har minskat säger Sören Svensson, Örebro kommuns kontaktperson i Örebro brottsförebyggande råd.

Totalt har 3 124 stöldbrott anmälts vilket är en ökning med 123 brott i förhållande till föregående år. En ökning med 20 inbrott i bostäder (lägenhet och villa) totalt 87 under detta år föranleder ytterligare satsning på att få igång fungerande grannsamverkan i villaägarföreningar, bostadsrättsföreningar och i flerfamiljshus. En ökning av fickstölder, framför allt mobiltelefoner, föranleder uppmärksamhet att ha koll på sin telefon när man är ute på restauranger och nöjeskrogar. Cykelstölder är fortfarande på en hög nivå och under årets första fem månader har 688 cyklar anmälts stulna.

– Nu finns polisvolontärer som kan användas i det brottsförebyggande arbetet och under Örebrocupen i fotboll 27-30 juni kommer de att arbeta med att informera om hur man kan förebygga stöldbrott inom idrotten berättar Sören Svensson.

anmälda-brott-januari-maj-örebro

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login