Crusaders krossade Black Knights i SM-finalen

By on 7 september, 2013

Drömfinalen blev en mardröm för Örebro Black Knights då Carlstad Crusaders visade upp varför de är regerande svenska mästare.

Efter matchen mot Tyresö vågade man tro på en seger även i SM-finalen, men så blev det aldrig. Crusaders var det bättre laget och gav aldrig Black Knights någon chans.

Carlstads Quarterback Anders Hermondsson var matchens dominant och låg bakom allt som hände på planen.

Örebro chansade mot slutet av matchen och kunde putsa till resultatet men Carlstad låg hela tiden steget före. Det var en stark första quarter av Carlstad som banade vägen för segern då man gjorde 3 TD:s.

Örebro får börja om från början och komma tillbaka nästa säsong. Ett glädjeämne i dagens match var ändå att Johan Ståhl levererade, slutresultatet i finalen blev 47-25 till Carlstad.

Första quarten
Carlstad inledde matchen starkt och springspelet fungerade bra. De gjorde även tidigt en touchdown, Quarterbacken Anders Hermondsson genomförde en perfekt passning som gick hela vägen ner till målområdet.

Crusaders behöll sitt tryck och kunde öka på ledningen till 14-0. TD:n tillkom efter att Carlstads Fredrik Isaksson gjort en fantastisk mottagning i målområdet. Black Knights hade det svårt att skapa något riktigt spel i första quarten.

I slutet av quarten springer Brett Koepp helt orörd igenom Black Knights försvar och kan enkelt sätta matchens tredje TD. Resultatet efter första quarten blev 20-0 till Carlstad.

Andra quarten
Black Knights började andra quarten med att göra en TD, Johan Ståhl gjorde en snygg mottagning i målområdet, han satte även sin kick och Örebro reducerade till 20-7.

Men Carlstad visade ingen nåd och ökade på ledningen till 27-7 i mitten av quartern. Men ca 3 min kvar får Örebro press, men det ser ostabilt ut och laget har svart att komma fram. Man satsar på ett field goal och lyckas, 3 nya poäng inkasserade för Black Knights.

Mot slutet av quartern fixade Anders Hermondsson 6 nya poäng när han enkelt sprang igenom Black Knights försvar, även kicken lyckas och halvtidresultatet skrevs till 34-10 till Carlastad Crusaders.

Tredje quarten
Det blev en jämn och välspelade quarter där Black Knights försökte komma tillbaka samtidigt som Carlstad bevakade sin ledning.

I slutet av quartern lyckade Hermondsson återigen hitta Louis Walker och ny Touchdown var genomförd. Efter att Carlstad gått upp till 40-10 kunde många konstatera att matchen var avgjord, Örebro skulle få det svårt att ta igen 30 poäng.

Men när alla satt och trodde matchen var avgjort sprang David Ingram igenom försvaret och kunde göra en TD. Johan Ståhl satte sin kick och resultatet skrev till 40-17. Det var även resultatet inför den sista quartern.

Fjärde quartern.
Det blev en händelserik quarter, Carlstad ökade på ledningen till 47-17 men Örebro svarade snabbt och Viktor Hellman gjorde en TD och stället för en kick spelade man en variant där Ståhl sprang in 2 nya poäng, 47-25.

Men Carlstad höll undan och kunde tillslut vinna finalen efter att de stängt igen matchen på slutet av quartern.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login