Curling: Lag Hasselborg uttagna till VM damer i Kina

By on 16 februari, 2017

Förbundskapten Peja Lindholm och Svenska Curlingförbundet presenterade idag truppen till VM damer i Peking, Kina 18-26 mars 2017, och baserat på aktuell världsranking blir det lag Hasselborg från Sundbybergs CK som representerar Sverige.

EM i november 2016 var lagets första internationella mästerskap tillsammans och där blev det ett EM-silver med mersmak. Framgångarna har sedan fortsatt med topplaceringar på bl.a Grandslam-touren i Kanada och lag Hasselborg är rankade som världsettor inför VM.

Det känns helt fantastiskt. Vi har haft en stark säsong som startade under hösten och ledde fram till EM-silvret. Det har vi framgångsrikt byggt vidare på efter årsskiftet, säger Anna Hasselborg

VM i Peking är också det sista mästerskapet i jakten på en OS-plats för Sverige i i Pyeongchang 2018.

Vi har två tydliga målsättningar. För det första vill vi ta medalj och därmed har vi också fixat en OS-plats till Sverige, säger Anna.

Ordinarie lag Hasselborg är detsamma som vid EM 2016 men ny reserv i laget vid VM 2017 blir Jennie Wåhlin från hemmaklubben Sundbybergs CK.

Det är så roligt att få med en klubbkamrat och en så stark spelare. Hon är en härlig tjej som kommer att bidra med positiv energi och glädje i laget, säger Anna.

VM damer spelas i Peking, Kina 18-26 mars 2017.

Sveriges trupp vid VM damer 2017
Skip Anna Hasselborg
3:a Sara McManus
2:a Agnes Knochenhauer
1:a Sofia Mabergs
Reserv: Jennie Wåhlin
Coach: Maria Prytz
Förbundskapten: Peja Lindholm
Fysio: Peter Drugge (SOK) 

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login