Cykel | Tour de France 2016 på Eurosport 1

By on 24 juni, 2016

Traditionen är tillbaka, 2-24 juli ska världens största cykelopp avgöras. Precis som sig bör kommenteras Tour de France av Roberto Vacchi och Anders Adamson på Eurosport 1.

– Detta är årets höjdpunkt, säger Roberto Vacchi.

– Årets upplaga av Tour de France kommer om möjligt att bli  ännu mer jämn än förra året då Chris Fromme vann med 1 minut och tolv sekunder före Nairo Quintana. Dessa två är huvudfavoriter också denna upplaga, den 103:e. Och redan nu, precis som de 23 senaste åren då jag kommenterat Tour de France, så börjar det pirra i magen. Detta är årets höjdpunkt för många cyklister. Och även för mig”, säger Roberto Vacchi.

Kampen om den gula ledartröjan i världens största cykekllopp är en av sportsommarens absoluta höjdpunkter och en TV-händelse som fansen noga planerar semestern efter. Årets upplaga av loppet bjuder som sig bör på fantastiska naturscenerier parat med stenhård kamp där varje ögonblick kan vara avgörande. Allt över 21 etapper och 3 535 km.

Utbrytningar, jakter, kamp i bergen, tempoetapper, gatsten, punkteringar, krascher, spurter och en fanatisk publik längs vägarna. Allt det där som gör Tour de France till en sportupplevelse utöver det vanliga kommer att bevakas och analyseras i detalj på Eurosport 1 och Eurosport 1 HD. 

Sport | Cykel
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login