Dags igen för Låtkurs och Unga Glysar-läger

By on 27 februari, 2023
Bild: LindeKultur

Dags igen för Låtkurs och Unga Glysar-läger i Lindesberg, Örebro Läns Folkmusikförbund och Kulturskolan Garnalia i Lindesberg bjuder åter in till Låtkurs med Per Saxholm måndag 6 mars kl 18-21 i Lindesberg.

Senare i vår – 27-28 maj – arrangeras Unga Glysar – ett folkmusikläger för ungdomar som spelar stråkinstrument eller blåsinstrument.

Måndag 6 mars kl 18-21 bjuder Örebro Läns Folkmusikförbund in till Låtkurs med Per Saxholm (bilden) som lär ut låtar från Östra Värmland och dess gränstrakter i Bergslagen. Per förvaltar det spelsätt och de ”beter” som han växte upp med bland spelmän i Karlskoga.

Det blir nu tredje gången som Per Saxholm kommer till Kulturum i Lindesberg och har kurs. Alla intresserade är välkomna med sina instrument eller bara för att lyssna till Pers genuina spel.

För mer information och anmälan – olfm.se/aktuellt/kurser/låtkurs-46324890

….

Unga Glysar – ett folkmusikläger för ungdomar

Örebro läns Folkmusikförbund och Kulturskolan Garnalia bjuder även i år in till Unga Glysar 27-28 maj i Lindesberg – ett folkmusikläger för ungdomar (8 – 16 år) som spelar stråkinstrument eller blåsinstrument.

”Ta chansen att lära dig spela svensk folkmusiktillsammans med erfarna lärare och jämnåriga spelkompisar. Du behöver inte ha spelat folkmusik tidigare för att vara med. Har du spelat i minst tre terminer räcker det. Under lägret kommer vi att spela, umgås, äta och för den som vill, bada. Lägret startar kl 09.00 på lördagen. Vi avslutar helgen i Lindesberg med att på söndagen delta i spelmansstämman i Siggebohyttan. Lägret avslutas ca kl.15.30”

Lärare på lägret: Anna Johansson, fiol, Eva Thorsell Hansson, fiol, Camilla Malén Friman, cello, Rickard Hägerstrand, Klarinett, saxofon, trumpet, flöjt och Karin Svensson Nordberg, fiol

För mer information och anmälan senast 21 april – olfm.se/aktuellt/kurser/unga-glysar-på-läger-19564439

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login