Dansföreställning har turnerat på 16 förskolor

By on 26 september, 2022
Bild: LindeKultur

Dansföreställning har turnerat på 16 förskolor i Lindesbergs kommun, Trädens Viskningar – en interaktiv dansföreställning för små barn av och med Kazue Ikeda och Christer Christensson – har turnerat på 16 förskolor i Lindesbergs kommun. 

– Det var fantastiskt att spela med alla barn, förskollärare och annan personal på förskolorna – totalt cirka 360 personer, summerar Kazue och Christer,

Matsalen, vardagsrummet, byggrummet, lekhallen eller gympahallen blir en mysig skog, som skapas av Kazue Ikeda (dans och koreografi) och Christer Christensson (ljud och musik) i en scenografi som anpassar sig till de olika lokalerna (skapat av Kajsa Forsberg och Kazue Ikeda). Där upplever barnen naturens skönhet och skörhet tillsammans med aktörerna. Vi möter djur, växter och andra fantastiska varelser – från små kryp till mäktiga träd. Det blir ett gemensamt äventyr där allt händer på nära håll, allt får röras vid och dansen bjuder in till ett glädjefyllt utforskande.

”Det var jätteroligt” fick Kazue och Christer höra från många barn efter föreställningarna:

”Efter en föreställning, när alla lämnat rummet, sprang en flicka och en pojke tillbaka till Kazue och ropade att de ville krama henne – och det fick de så klart.

”Vilken upplevelse! Vi vill gärna uppleva fler sådana föreställningar hos oss. Välkommen tillbaka!” sade en förskollärare.

Trädens Viskningar finns i två versioner – en ”stor” teater-version (en offentlig föreställning) för de allra minsta barnen (6 månader – 3 år) och deras vuxna och en förskola-version (3-5 år) som enkelt anpassar sig till varierande lokaler.

Nästa föreställning av Trädens Viskningar (teater-versionen, med Jessica Andrenacci) framförs söndag 11 december i Kumla bibliotek.

Lindesbergs kommun
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login