De fick Pedagogiskt pris 2013

By on 15 augusti, 2013

På Lärardagen 15 augusti delade Örebro kommun ut Pedagogiskt pris 2013 till Malin Bideby på Norrbyskolans fritidshem och Urban Haglind på Karolinska skolan. De fick priset i kategorierna grundskola respektive gymnasieskola.

Urban Haglind beskrivs som drivande, utvecklande, elevfokuserad och positiv. Juryn skriver i sin motivering: ”I Örebro kommun är han en pionjär i att använda formativ bedömning och utvecklande arbetssätt i matematikundervisningen. Urban engagerar eleverna i matematiken och visar på olika sätt att nå målen. Med matematikföräldramöten involverar han föräldrarna och visar dem hur de kan stötta sina ungdomar i lärandet.”

– Jag drivs av att mina elever ska få chansen att lyckas i skolan, sa Urban Haglind som anade att det var hans elever som från början nominerat honom till priset.

I höst undervisar Urban Haglind förstaårsstudenter på universitetets lärarutbildning.

Malin Bideby har startat och drivit I Ur och Skur-fritids på Norrbyskolan. I juryns motivering till att just hon fått priset kan man läsa att verksamheten är mycket populär, nytänkande och uppskattad. Malin Bideby får priset för att hon ”med smittsamt engagemang och entusiasm får eleverna på Norrbyskolan att värna om natur och miljö och att trivas utomhus, i en tid då alltför många barn blir stillasittande inomhus”.

Malin Bideby blev överraskad av att vara den av alla nominerade som fick priset.

– Alla mår bra av att vara ute i naturen och barnen lär sig så mycket mer när de får använda alla sina sinnen, säger Malin.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login