Dear Sara släpper personliga debut-EP:n “I’m Not That Sad”

By on 12 juni, 2021

Stjärnskottet Dear Sara gör alternativ pop som karaktäriseras av både nutida och stora ljudlandskap där hennes röst får hamna i fokus. Hennes musikskapande är präglat av uppväxten i en renskötarfamilj i Karesuando som, tillsammans med den så vanliga känslan av att längta bort och ut i världen, bidrar till hennes starka uttryck. Nu släpper hon sin debut-EP “I’m Not That Sad”.

“Att skapa den här EP.n har varit en ganska lång resa där jag tillsammans med några skickliga låtskrivare och producenter har lagt mycket fokus på att skapa en speciell ljudbild som känns väldigt jag. Vi har lekt runt med stora ljud och atmosfäriska melodier. Jag har fått djupdyka i mitt skrivande där jag både fått vara lekfull och allvarlig. Samtidigt som jag fått växa som människa och artist. Med den här EPn vill jag bjuda in lyssnaren till olika kapitel i mitt liv, tankar och drömmar jag haft. Jag är så otroligt stolt över resultatet och ser framemot att fortsätta min musikaliska resa härifrån.” berättar Sara.

På EP:n har Dear Sara samarbetat med låtskrivare som bland annat Linnea Deb, Grammy-vinnande Elias Näslin och Johannes Willinder varav de två sistnämnda också varit med och producerat. Andra medverkande producenter är Joy Deb och NEIGHBOURS. Släppet innehåller fem spår och så här säger Sara om första låten “Stupid Things”: “Det är en väldigt personlig låt där jag funderar över kärlek och samtidigt öppnar upp mina innersta tankar, önskningar och drömbilder. Jag hoppas man kan känna igen sig i de scener jag målar upp oavsett om man är nykär, dumpad, singel, gift eller totalt hjärtekrossad.”

Dear Saras musik är moderna och luftiga produktioner ackompanjerade av hennes unika och säregna röst. Hon har under året släppt två singlar tillsammans med videos; “Something You Should Know”och “Do Better”. Båda släppen har rosats av media och internationella bloggar som bland annat skrivit ”a magical experience” och “one of the most amazing tracks heard in a while” och en annan skrev “I can confirm that this lady could very possibly be one of Scandinavia’s biggest pop exports in the future.”. I maj kom också hennes egna tolkning av Red Hot Chili Peppers stora hit “Californication”.

Saras musik har även hamnat på flera av de stora spellistorna hos streamingplattformarna.

Sara förstod redan när hon var 16 att musik var något hon ville göra – därför satte hon sig på ett plan till Los Angeles direkt efter studenten år 2015. Det var början på ett nytt kapitel i hennes liv. Förutom att jobba med erfarna producenter inom branschen, fick hon resa, träffa nya människor och uppleva saker som var långt ifrån det hon växt upp med.

Den här perioden lärde henne att ge sig själv tid när hon fattar beslut och kanske viktigast av allt; att lita på sin magkänsla. 2020 påbörjade Dear Sara sitt samarbete med FEM. och Northbound Music Group och då hörde vi henne också på JIM OUMA:s singel ”Kids” tillsammans med den brittiska dancehall-drottningen Alicaì Harley.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Northbound Music Group

You must be logged in to post a comment Login