Degerfora IF

By on 15 augusti, 2021

Under söndagen tog Degerfors IF emot BK Häcken hemma för den 15 omgången av Allsvenskan 2021.

Degerfors kom från en förlust senast mot Elfsborg medans Häcken vann sin senaste match mot Östersund med 5-0.

Den första halvleken började jämnt med ett visst övertag för Degerfors då Häcken hade svårt att få till det framåt. I den elfte minuten fick Degerfors en straff efter att en spelare blivit fälld i straffområdet av Häckens målvakt, Johan Bertilsson förvaltade straffen väl och Degerfors tog ledningen med 1-0.  Efter målet fortsatte Degerfors att sätta press på Häcken som hade svårt att ta sig in i Degerfors straffområde, men de få gånger de kom dit så blev det farligt. I den 26 minuten var det dags igen då Abelrahman Saidi kunde såtta 2-0 för Degerfors efter en period med hårt tryck mot Häcken målet. Häcken jobbade nu för att få sitt passnings och anfallsspel att fungera och i den 30 minuten lyckades man få in bollen i Degerfors målet men blev avblåsta för offside, kanske inte helt rättvist. Mot slutet av halvleken satsade Häcken ordentligt framåt och vi bjöds på flera chanser för båda lagen I den 47 minuten fick åter Degerfors en spelare nedgjord i straffområdet och ännu en straff för Degerfors som Victor Edvardsen slog i mål och 3-0 för Degerfors vilket också blev resultatet i halvtid.

Häcken började med ett bättre passningsspel än i första halvleken och man skapade sig snabbt ett par bra chanser, men Degerfors hade inte slutat sela och även de fick till några riktigt vassa chanser. Mot mitten av halvleken var spelet mycket jämnt där lagen bytte chanser. Mot slutet av matchen satsade Häcken hårt för en reducering men lyckades trots flera chanser inte få in bollen i Degerfors mål. Degerfors vann matchen med 3-0.

En bra match från Degerfors sida och vi får hoppas att laget har fått ordning på sitt spel, man väntar ju också på spelpremiär för sin nye målvakt från Tottenham så vi ser framåt med tillförsikt på lagets framfart.

Nästa match spelar Degerfors IF den 21 Augusti borta mot Malmö FF.