Degerfors förlorade tungt på Stora Valla

By on 4 maj, 2024

Det var dags för tidigt seriefinal i Superettan på Stora Valla under lördagen, där tabelltvåan Degerfors IF tog emot serieledande  Landskrona BoIS. Det gjorde man på årets än så länge varmaste dag, strålande sol och upplagt för en bra drabbning.

När matchen väl startade var det ett Landskrona som kom ut för att ta matchen på allvar, där Degerfors mer eller mindre fortfarande såg ut att njuta av vädret. Passitivitet och slarv gjorde att gästerna kunde ta ledningen redan i den fjärde minuten efter slarv från Moro.

Desto längre tiden gick desto mer tog Degerfors över matchbilden, även om man skapade en hel del bra chanser kom ingen kvittering i den första halvleken. När man gick till pausvila var Landskrona i ledning.

Den andra halvlekens start var nästan en kopia på den första, 49 minuten Moro i allra högsta grad inblandad och 0-2 i baken. I den 51 minuten drog man på sig en straff, en straff som slog riktigt svagt och Degerfors målvakt Wille Jakobsson kunde ganska enkelt rädda.

Efter den incidenten började man återigen jobba, att helt enkelt försöka komma ifatt. I den 60 minuten gjorde man ett trippelbyte, ett drag som gjorde att man kunde reducera till 1-2 i den 61 minuten. Målet gjordes av Gustav Lindgren, och man var bara ett mål efter.

Spelet fortsatte med ett hemmalag som nu hade fått vittring, man gick för en kvittering. Men istället för en ökad forcering tappade man kraft i värmen, något även Landskrona hade gjort. I den 78 minuten ville gästerna få in mer energi och de genomförde ett byte, och tre minuter senare i den 81 minuten kom deras tredje mål.

Istället för att steppa upp för att tag i matchen, öka till 110% såg det mer och mer grinigt ut i Degerfors. Man fick ingen kontroll över situationen, och ett starkt defensivt Landskrona kunde ganska lätt styra bort de anfall som emot dem.

Som det såg ut så hade Degerfors inte bara Landskrona emot sig, även matchens domare var riktigt blind ett flertal gånger då hemmalaget skulle ha haft både frispark som straff med sig.

Nu ska egentligen det spela någon roll då man själv skulle ha gjort det bättre, ta kontrollen från start istället för att stå och njuta av ett skönt varmt väder. Den här förlusten får laget ta på sig, även om man nu på slutet var mycket nära att göra mål måste de både sitta och komma tidigare.

I och med resultatet så kom Degerfors första förlust, och det på Stora Valla där man normalt är svårslagna och obesegrade sviten är bruten. Tisdag 14 maj 2024 väntar en av säsongens kioskvältare till match då det är dags för länsderby, Degerfors ska möta Örebro borta på Behrn Arena. Då kan jag lova att det kommer att bli ett riktigt riktigt bra drag, en match som gör att man måste vara med från start då det ligger otroligt mycket prestige de här två lagen emellan.

Matchfakta Degerfors IF vs Landskrona BoIS

11 Minuten, Mål Trelleborg, 1-0 Hady Saleh Karim.
16 Minuten, Mål Degerfors, 1-1 Pashang Abdulla.
Matchen slutade Trelleborgs FF 1 vs Degerfors IF 1.